Visma contracteert Duitser die pas drie jaar fietst, Roglic op naar Vuelta-zege en rare EK-keuze België
foto: Cor Vos
vrijdag 30 augustus 2024 om 19:35

Visma contracteert Duitser die pas drie jaar fietst, Roglic op naar Vuelta-zege en rare EK-keuze België

Podcast Het blijft waanzinnig druk in de wielerwereld. De Vuelta a España is in volle gang, de Renewi Tour is begonnen met zware valpartijen, de EK-selecties van Nederland en België zijn bekend én het mannenteam van Visma | Lease a Bike heeft een nieuwe aanwinst. Ga even lekker zitten voor een bomvolle, nieuwe aflevering van de WielerFlits Podcast!

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Ben O’Connor is op dit moment de ietwat verrassende leider in de Vuelta a España. De Australiër kreeg in een vlucht de ruimte om de rode trui over te nemen van Primož Roglič en krijgt nu een levensgrote kans om de eindzege binnen te halen. De Sloveen is inmiddels begonnen aan zijn inhaalrace en het zwaarste deel van de Ronde van Spanje komt er nog aan. We zien ook een goede Enric Mas en dat heeft volgens onze mannen meerdere redenen. Welke tegenvallers en verrassingen zien we verder? En hoe lang houdt Wout van Aert zijn vormpiek vast? Het WK is over precies een maand, gaat dat lukken?

In België is de Renewi Tour begonnen en daar heeft de openingsrit meteen slachtoffers geëist. Olav Kooij kwam hard ten val en gaf op. Hij is een van de twee EK-kopmannen van Nederland, maar de vraag is hoe veel laat hij ondervindt van deze val. Dylan Groenewegen had een eventuele vervanger kunnen zijn, maar hij brak zijn sleutelbeen nadat hij omver gekegeld was door Tim Merlier in de eindsprint van de eerste rit. Hij is er wél bij op het EK, net als Jasper Philipsen en Wout van Aert. De Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout kon niet kiezen en daar vinden onze verslaggevers iets van.

Tot slot bespreken Maxim en Youri de opvallendste transfers die tot op heden wereldkundig zijn gemaakt. Onder meer de overstap van Mick en Tim van Dijke naar Red Bull-BORA-hansgrohe lichten ze uit, maar ook andere teams hebben gerichte keuzes gemaakt. Daarnaast maken onze verslaggevers de volgende transfer van Visma | Lease a Bike bekend. Ze hebben met het WorldTeam een jonge Duitser vastgelegd die pas sinds eind 2021 volledig is gaan wielrennen. Waarom de keuze op hem is gevallen hoor je ook in een nieuwe episode van de WielerFlits Podcast!


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.