Visma | Lease a Bike Development compleet voor 2025: twee renners zoeken nog nieuwe ploeg
Jesse Kramer zoekt een nieuwe ploeg voor 2025 - foto: Cor Vos
Youri IJnsen
vrijdag 20 september 2024 om 16:27

Visma | Lease a Bike Development compleet voor 2025: twee renners zoeken nog nieuwe ploeg

Overzicht Met het aantrekken van Tim Rex is de opleidingsploeg van Visma | Lease a Bike compleet voor 2025. Normaal gesproken zullen er geen nieuwe renners meer bijkomen. De ploeg bestaat uit vier Britten, drie Belgen, twee Noren, twee Italianen, twee Nederlanders, een Duitser en een Pool. WielerFlits maakt een overzicht en weet dat twee renners nog een ploeg zoeken voor volgend jaar.

De opleidingsploeg van Visma | Lease a Bike heeft dit jaar indrukwekkend werk afgeleverd. Liefst vier talenten stromen door de de profformatie op WorldTeam-niveau, het hoogste aantal in één seizoen sinds de oprichting in 2020. Matthew Brennan (18), Jørgen Nordhagen (19), Menno Huising (20) en Tijmen Graat (21) zijn de gelukkigen. Bovendien maakt ook Darren van Bekkum zijn profdebuut in 2025, maar hij zal dat doen bij Astana Qazaqstan. 

Daarnaast neemt de ploeg afscheid van drie renners. De bijna 21-jarige Colby Simmons vertrekt. Hij gaat naar een andere opleidingsploeg waar een profteam boven hangt. Naar zo’n constructie is ook de vertrekkende Jesse Kramer (21) op zoek. De Deen Morten Aalling Nørtoft (22) is volgend jaar te oud om voor de U23-ploeg uit te komen. Hij kan terecht bij een Continental-ploeg, maar hoopt de komende weken nog een profteam te vinden.

Goudhaantje Matthew Brennan – foto: Visma | Lease a Bike/Mario Stiehl

Acht vertrekkers, acht nieuwkomers
Dat betekent dat meer dan de helft van de opleidingsploeg vertrekt. Vijf van de nieuwkomers komen over van de junioren: de Belgen Cedric Keppens en Matisse Van Kerckhove, de Pool Patryk Goszczurny, de Duitser Ian Kings en de Brit Elliot Rowe. De Duitser en de Pool komen over van JEGG-De Jonge Renner, waar de ploeg nauw mee samenwerkt. Naast de bijna 21-jarige Rex komt ook zijn Britse generatiegenoot William Smith en de Noor Mikal Grimstad Uglehus volgend jaar uit voor de geelzwarten.

Met Sjors Lugthart (19) is er slechts één Nederlander fulltime in dienst bij de wegploeg volgend jaar. Tom Schellekens (21) gaat zich in 2025 weer volledig richten op het mountainbiken, vertelde bondscoach Gerben de Knegt onlangs. “Tom focuste zich op de weg, maar die aanpakt pakte voor hem niet goed uit. Komend seizoen blijft hij trainen bij Visma | Lease a Bike, alleen zijn opzet zal 180 graden draaien: focus op de mountainbike met daarnaast wat wegwedstrijden.”

De ploeg laat desgevraagd weten na te denken over hoe ze de toekomst met Schellekens gaan vormgeven.

Tom Schellekens op het WK MTB 2021 U19 – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.