Visma | Lease a Bike met Uijtdebroeks en herstelde Kuss in Burgos: “Ultieme prikkel richting Vuelta”
Sepp Kuss - foto: Cor Vos
zondag 4 augustus 2024 om 10:37

Visma | Lease a Bike met Uijtdebroeks en herstelde Kuss in Burgos: “Ultieme prikkel richting Vuelta”

Visma | Lease a Bike staat met twee kopmannen aan de start van de Ronde van Burgos (5-9 augustus). Sepp Kuss en Cian Uijtebroeks bereiden zich via de vijfdaagse rittenkoers beiden voor op de Vuelta a España. “Ik voel me goed”, zegt Kuss, die de Tour de France moest missen na een coronabesmetting, op de site van het Nederlandse team.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het heeft even geduurd vooraleer ik herstelde van mijn ziekte, maar mijn voorbereiding op deze periode verliep vlekkeloos”, is de Amerikaan positief. “Een deelname aan de Tour was helaas niet mogelijk voor me, maar de hoogtestage in Tignes met enkele ploeggenoten heeft me deugd gedaan.”

“De Ronde van Burgos is een perfecte voorbereiding op de Vuelta”, vervolgt Kuss, die de Ronde van Spanje vorig jaar op zijn naam wist te schrijven. “We rijden er op gelijkaardige wegen en in dezelfde warme weersomstandigheden. Er wachten enkele uitdagende etappes waarin ik me wil tonen, maar het hoofddoel voor me is wedstrijdritme opdoen. Ik hoop dat ik dadelijk de ronde kan afsluiten met een goed gevoel en dat ik er de laatste puntjes op de i kan zetten richting de Vuelta.”

Uijtdebroeks, Tulett en Staune-Mittet 
Ook Uijtdebroeks heeft een poosje niet gekoerst. Zijn laatste wedstrijd was de Ronde van Zwitserland. “Naast Sepp heeft ook Cian Uijtdebroeks een rust- en trainingsperiode achter de rug”, zegt ploegleider Marc Reef. “In Tignes hebben ze zich beiden prima kunnen voorbereiden. We willen zeker een mooi resultaat behalen, maar ons hoofddoel is om de ronde met een goed gevoel te verlaten. We zien de Ronde van Burgos als een ultieme prikkel richting de Vuelta. Daarnaast zullen jonge renners als Ben Tulett en Johannes Staune-Mittet hun kans krijgen om zich te laten zien.”

Naast de genoemde namen, staan voor Visma | Lease a Bike ook nog Robert Gesink, Julien Vermote en Edoardo Affini aan de start van de Ronde van Burgos.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.