‘Visma | Lease a Bike met Van Aert en meerdere klimmers in Vuelta a España, geen Vingegaard’
foto: Cor Vos
donderdag 11 juli 2024 om 08:46

‘Visma | Lease a Bike met Van Aert en meerdere klimmers in Vuelta a España, geen Vingegaard’

De Tour de France is nog niet eens toe aan zijn apotheose, maar over minder dan vijf weken begint in Lissabon alweer de derde en laatste grote ronde van het seizoen: de Vuelta a España (17 augustus-8 september). Visma | Lease a Bike heeft de eerste namen al op papier. Zo zullen Wout van Aert en Cian Uijtdebroeks aan de start verschijnen, meldt Het Laatste Nieuws.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bij aanvang van dit wielerseizoen was het idee dat Van Aert de Giro d’Italia en Vuelta a España zou combineren. De 29-jarige klassiekerspecialist kwam in het voorjaar echter zwaar ten val in Dwars door Vlaanderen, was lange tijd buiten strijd en moest dus passen voor de Ronde van Italië. Van Aert moest zijn planning volledig omgooien en zo kwam de Tour de France toch weer in beeld.

De veelzijdige coureur is momenteel actief in de Ronde van Frankrijk, maar ook de Vuelta staat volgens HLN nog steeds op zijn planning. Van Aert zou in de resterende maanden van het seizoen nog veel willen koersen en dus zal hij – amper twee weken na de olympische wegrit – in Lissabon aan de start verschijnen van de 79ste editie van de Ronde van Spanje. Na de Vuelta staan ook de WK-tijdrit, het WK op de weg en het WK gravel nog op zijn programma.

Cian Uijtdebroeks – foto: Cor Vos

Van Aert is niet de enige Belg die deel zal uitmaken van de selectie van Visma | Lease a Bike voor de Vuelta a España. De ploeg houdt ook een plek vrij voor Cian Uijtdebroeks. De 21-jarige klimmer beleefde vorig jaar in de Vuelta zijn vuurdoop in een grote ronde en werd meteen achtste in het eindklassement. Uijtdebroeks, die dit jaar vroegtijdig moest opgeven in de Giro, vertrekt na een rustigere trainingsperiode deze week op hoogtestage naar Tignes.

In de voorbije Ronde van Italië kreeg Uijtdebroeks nog het volledige kopmanschap toegewezen, maar in de komende Vuelta is hij niet de enige renner met (mogelijke) klassementsambities. Ook Sepp Kuss – vorig jaar nog eindwinnaar – en Wilco Kelderman staan op de rol voor de drieweekse ronde door voornamelijk Spanje. Kelderman rijdt momenteel de Tour de France, Kuss moest wegens een coronabesmetting in extremis afhaken voor La Grande Boucle.

Geen Vingegaard
De man die in 2023 nog tweede werd in de Vuelta achter Sepp Kuss, Jonas Vingegaard, is er dit jaar niet bij. Voor de Deen was de Vuelta nooit een optie, omdat die samenvalt met de geboorte van zijn tweede kind.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.