Visma | Lease a Bike mikt met Olav Kooij op ritwinst in Renewi Tour: “Wie weet wat er nog meer inzit”
foto: Cor Vos
maandag 26 augustus 2024 om 18:33

Visma | Lease a Bike mikt met Olav Kooij op ritwinst in Renewi Tour: “Wie weet wat er nog meer inzit”

Olav Kooij is de meest in het oog springende naam in de selectie van Visma | Lease a Bike voor de Renewi Tour. De 22-jarige Nederlander mikt in de vijfdaagse rittenkoers op sprintsucces, maar kan zijn borst natmaken. Met onder meer Tim Merlier, Jasper Philipsen, Jonathan Milan en Dylan Groenewegen is er sprake van een moordende concurrentie.

Kooij – die onlangs nog twee etappes wist te winnen in de Ronde van Polen – heeft echter vertrouwen in eigen kunnen. “Ik kijk er heel erg naar uit. Deze wedstrijd is dichtbij mijn huis en ik ken de omgeving vrij goed”, begint Kooij op de website van Visma | Lease a Bike.

“In de Ronde van Polen ging het heel goed met twee ritoverwinningen. Dat is natuurlijk altijd lekker voor het gevoel. In de Renewi Tour zal de concurrentie echter weer groot zijn. We zullen er als ploeg alles aan doen om een ritzege te pakken. En wie weet wat er nog meer inzit.”

“Als het echt hard gaat waaien, kan het drie dagen oorlog worden”
Met drie potentiële sprintetappes komen de rappe mannen goed aan hun trekken in de komende Renewi Tour. “Ons voornaamste doel is om met Olav een rit te winnen”, stelt ploegleider Frans Maassen. Al houdt de oud-renner wel een slag om de arm. “Normaal gesproken zijn er drie kansen voor de sprinters, maar dat hangt volledig van de weersomstandigheden af.”

“Als het echt hard gaat waaien, kan het drie dagen oorlog worden. Olav verkeert in goede vorm, maar ten opzichte van Polen denk ik dat hij nog wel iets kan verbeteren. Hopelijk kan hij dat deze week laten zien.”

Tiesj Benoot is ook van de partij – foto: Cor Vos

Naast Olav Kooij maken ook Mick van Dijke, Christophe Laporte, Tiesj Benoot, Per Strand Hagenes, Tosh Van der Sande en Julien Vermote deel uit van de zevenkoppige selectie van Visma | Lease a Bike.

Maassen: “Of we een rol kunnen gaan spelen in het klassement, zal veel van de tijdrit afhangen. We hebben niet echt een tijdritspecialist in ons team, al zou Mick in staat moeten zijn om een goede tijdrit af te leggen. Voor de rest is het schade beperken en kijken hoe ver we kunnen komen. Christophe, Tiesj en Per zouden mogelijk in de laatste etappe een rol van betekenis kunnen spelen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.