Visma | Lease a Bike moet ‘alles op alles zetten’ om Kuss aan eindzege in Burgos te helpen
Foto: Cor Vos
vrijdag 9 augustus 2024 om 08:37

Visma | Lease a Bike moet ‘alles op alles zetten’ om Kuss aan eindzege in Burgos te helpen

Sepp Kuss hield knap stand in de tijdrit van de Ronde van Burgos, maar zag zijn marge wel worden ingekrompen worden tot amper vijf seconden. Visma | Lease a Bike kon dus terugkijken op een geslaagde dag, waarin Edoardo Affini net naast de ritzege greep.

Een hele tijd lang zat Affini daardoor in de hotseat, totdat de Australiër Jay Vine de tijd van de Italiaan verpulverde. “Dit was een goede tijdrit”, vond Affini na afloop. “In het eerste gedeelte heb ik er een boel energie ingestoken. Met de tegenwind was het best zwaar, maar ik probeerde daar zoveel mogelijk voordeel uit te halen. Het ging naar mijn idee de hele rit wel aardig, maar helaas bleek Jay sneller. Hij is de verdiende winnaar. Het is jammer dat ik opnieuw net naast de zege grijp, maar ik kan mezelf helemaal niets verwijten.”

De 28-jarige renner kijkt al uit naar de slotrit van vrijdag. “Dan gaan we als ploeg alles op alles zetten om de leiderstrui van Sepp over de streep te trekken. Het zou een mooie bekroning zijn van een voor onze goede week hier in de Vuelta a Burgos.”

Op de laatste dag krijgen de renners nog een heuvelrit voor de voeten geschoven. De start van de afsluitende etappe ligt in Frías, de finish – 156 kilometer later – in Condado de Treviño. Er staan andermaal heel wat hoogtemeters op het menu, maar deze keer geen gecategoriseerde beklimmingen. In de laatste vijf kilometer zal de weg gevaarlijk omhoog lopen. Voor Kuss zit de kans er goed in dat hij zijn paarse leiderstrui kan behouden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.