Visma | Lease a Bike over contractverlenging Julien Vermote: “Niet lang getwijfeld”
foto: Cor Vos
donderdag 8 augustus 2024 om 11:17

Visma | Lease a Bike over contractverlenging Julien Vermote: “Niet lang getwijfeld”

Julien Vermote zal een seizoen langer in het geel-zwart rijden. Dat was een tijdje terug al te lezen op WielerFlits, maar is nu ook bekendgemaakt door Visma | Lease a Bike zelf. De Belg zal minstens tot het einde van 2025 bij de Nederlandse ploeg blijven.

De bijna 35-jarige Belg zat in 2023 zonder ploeg, maar bleef trainen in de hoop op een nieuwe plek in het profpeloton. Met succes, want plots klopte een van de beste teams ter wereld bij hem aan. Vermote hielp zo een gat te dichten in de selectie van Visma | Lease a Bike. De ervaren Belg kwam erg vaak in actie in 2024, mede door de vele blessures in het team.

Grischa Niermann vertelt dan ook dat de contractverlenging van Vermote geen lastige beslissing was. “Julien is een goede en betrouwbare knecht die op alle terreinen onze kopmannen goed bijstaat. De ervaring die hij meebrengt in onze jonge ploeg, is zeer waardevol. Om die redenen hebben we niet lang getwijfeld om zijn contract te verlengen.”

‘Ik ben nog steeds van waarde’
Vermote is zelf ook verheugd met zijn nieuw contract. “Het is allemaal snel gegaan dit jaar, maar vanaf het eerste moment dat ik bij de ploeg kwam, op het trainingskamp in januari, voelde ik me op mijn gemak. Ook bij de koersen voelde ik me altijd goed en ben ik heel snel en goed opgevangen in de ploeg. Ik heb ook een heel mooi programma mogen rijden. Gezien waar ik vandaan kom, heb ik daar extra hard van genoten.”

“De sfeer is altijd goed in dit team, zowel onder de renners als het personeel. Er wordt professioneel gewerkt door iedereen, maar er is ook tijd om te lachen. De balans is goed en dat vind ik belangrijk. Ik vond het een mooi gebaar dat de ploeg aangaf verder te willen en heb dan ook niet getwijfeld om bij te tekenen. Ik voel dat ik nog van waarde ben en iets kan betekenen voor de ploeg. Ik kijk uit naar de toekomst.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.