Visma | Lease a Bike spreekt bondscoach tegen: “Wout van Aert moet en wil mee tot einde van Tour”
foto: Cor Vos
vrijdag 5 juli 2024 om 14:41

Visma | Lease a Bike spreekt bondscoach tegen: “Wout van Aert moet en wil mee tot einde van Tour”

Wout van Aert moet en wil zelf Nice halen in deze Tour de France. Dat vertelde Frans Maassen, ploegleider van Visma | Lease a Bike, aan Sporza. Maassen spreekt daarmee de Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout tegen, die eerder deze week op de Vlaamse openbare omroep vertelde dat Van Aert zelf mag kiezen of hij in de Tour blijft tot het einde.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Met bepaalde renners zijn er afspraken gemaakt of uitrijden effectief nodig is. Wout van Aert mag zelf kiezen of hij uit de Tour stapt. En Jasper Stuyven ook. Tiesj Benoot is voor Tokio uit de Tour gestapt en dat was toen een bewuste keuze. Dat is echt supergoed uitgedraaid”, waren de exacte woorden van Vanthourenhout. De bondscoach vond dat een goede zaak, aangezien de Tour eindigt op 21 juli en de tijdrit in Parijs al op 27 juli op het menu staat. Op 3 augustus is het tijd voor de wegrit.

‘Geen issue’
Sporza ging voor aanvang van de tijdrit langs bij Visma | Lease a Bike, waar Maassen het tegendeel beweerde. “Dat klopt niet. Of dat hoop ik niet. Neen, het klopt niet. Wout wil hier zijn taken doen. En ik denk dat hij ook beter uit de Tour zal komen door de Tour uit te rijden. Dat kan af en toe met de rem erop zoals hij al gedaan heeft.”

“Wout hoeft niet alle dagen voluit te gaan”, ging de Nederlandse ploegleider verder. “Er zijn zeker kansen waarbij hij voor zichzelf mag rijden. Wout moet mee naar Nice en hij wil ook mee. Het is geen issue.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.