Visma | Lease a Bike wil tactiek optimaliseren met innovatieve ‘Control Room’
Foto: Cor Vos
donderdag 27 juni 2024 om 10:16

Visma | Lease a Bike wil tactiek optimaliseren met innovatieve ‘Control Room’

Visma | Lease a Bike introduceert tijdens de komende Tour de France haar eigen innovatieve ‘Control Room’, zo legt het Nederlandse WorldTeam uit in een persbericht. Het betreft een minibus gevuld met state-of-the-art technologie en apparatuur die zal fungeren als een centraal verzamelpunt van real-time data.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het project kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen hoofsponsor Visma – dat expert is in bedrijfssoftware – en BetCity. Het is de bedoeling dat de Control Room real-time algemeen beschikbare gegevens analyseert tijdens de etappes, zoals tv-beelden, weersinformatie en wedstrijdradio. Volgens de ploeg vooral om tactische beslissingen te optimaliseren.

“We zijn erg blij dat we samen met onze innovatieve partners de Control Room hebben kunnen ontwikkelen, waardoor we nog meer live data kunnen verzamelen en analyseren en een beter overzicht over de wedstrijd krijgen”, stelt Head of Performance Mathieu Heijboer. “Hierdoor kunnen we de ploegleiders in de auto ondersteunen en hen helpen om sneller de best mogelijke tactische beslissingen te nemen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.