Visma | Lease a Bike zonder ‘uitgesproken favoriet’ naar Canada: “Maar wel een heel sterke ploeg”
Tiesj Benoot is ambitieus voor de Canadese klassiekers - foto: Cor Vos
dinsdag 10 september 2024 om 16:24

Visma | Lease a Bike zonder ‘uitgesproken favoriet’ naar Canada: “Maar wel een heel sterke ploeg”

Waar Vlaanderen de komende dagen het decor vormt voor de Europese kampioenschappen, rijdt een ander deel van het wielerpeloton aan de andere kant van de plas de Canadese WorldTour-eendagskoersen in Québec en Montréal. Visma | Lease trekt met een op papier sterke selectie naar Canada.

Een renner die namens de Nederlandse ploeg aan de start zal verschijnen, is Tiesj Benoot. Voor de 30-jarige Belg is het zeker niet zijn eerste kennismaking met de wedstrijden in Québec en Montréal. Bij zijn eerste deelname aan de Grote Prijs van Montréal – in 2015 – werd hij al vijfde. “Dat was een van de zwaarste wedstrijden die ik ooit gereden heb”, blikt Benoot op de website van Visma | Lease a Bike terug op die bewuste dag.

“Het regende constant en een groot deel van het peloton haalde de finish niet. Mijn ploeggenoot Tim Wellens won en zelf werd ik vijfde. Als neoprof was dat een heel mooi resultaat”, aldus Benoot, die voor de vijfde keer de oversteek zal maken. “Dit zijn wedstrijden die me liggen en waar ik naartoe heb geleefd, zeker met het oog op het WK. De wedstrijden in Canada zijn altijd bijzonder en doen me vanwege de plaatselijke rondes denken aan het WK. Bovendien staan hier veel renners aan de start die ook in Zürich van de partij zijn.”

De Belg trekt niet alleen naar Canada om zich voor te bereiden op het WK. “We gaan twee keer voor het hoogst mogelijke resultaat. Met Matteo Jorgenson, Wilco Kelderman, Per Strand Hagenes en ikzelf hebben we meerdere renners die een rol van betekenis moeten kunnen spelen in de finale. Québec is misschien iets meer op het lijf geschreven voor de explosieve mannen, maar Montréal is echt een wedstrijd voor de klimmers. Als ik naar ons team kijk, denk ik dat die ons beter ligt.”

Matteo Jorgenson zal vooral mikken op een knalprestatie in Montréal – foto: Cor Vos

Ploegleider Frans Maassen kan zich vinden in de woorden van Benoot. “Wij hebben misschien niet de uitgesproken favoriet in ons team, maar wel een heel sterke ploeg met vrijbuiters. Matteo is onze kopman, al denk ik dat de wedstrijd in Québec wel iets voor Per zou kunnen zijn.”

“Québec eindigt meestal in een sprint van een uitgedunde groep, maar als er echt gekoerst gaat worden, kan het een heel zware wedstrijd worden. Montréal is door de langere beklimmingen wat eerlijker. Ik denk dat beide wedstrijden een mooie test zijn richting het WK.”

De selectie van Team Visma | Lease a Bike bestaat – naast Benoot, Hagenes, Kelderman en Jorgenson – uit Milan Vader, Jan Tratnik en Bart Lemmen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.