Vlaamse klassiekers blijven tot en met 2031 te zien op Sporza
foto: Cor Vos
maandag 22 juli 2024 om 10:35

Vlaamse klassiekers blijven tot en met 2031 te zien op Sporza

De VRT, de Belgische publieke omroep, en wedstrijdorganisator Flanders Classics hebben een nieuw contract afgesloten tot en met 2031. Zo zijn ook de komende zeven jaar de Vlaamse voorjaarsklassiekers te zien bij Sporza.

De vernieuwde samenwerking omvat in totaal elf wedstrijden: acht bij de mannen, drie bij de vrouwen. Bij de mannen gaat het om de Omloop het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, De Brabantse Pijl, de Brussels Cycling Classic, de Scheldeprijs en de Ronde van Limburg. Van de Omloop het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen zal Sporza tot en met 2031 ook de vrouwenwedstrijd uitzenden.

“VRT brengt al jaren op een toonaangevende en innovatieve manier het wielrennen in beeld”, zegt Frederik Delaplace, CEO van de VRT, op de site van Flanders Classics. “Die traditie zetten we heel graag verder, samen met Flanders Classics. VRT zet ook in sport volop in op samenwerking, in het belang van zowel de Vlaamse wielersport, bij de mannen én de vrouwen, als het lokale mediaveld. We gaan meer dan ooit voor een kwaliteitsvolle verslaggeving van een van Vlaanderens populairste sporten.”

Ook Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, reageert tevreden. “Dit nieuwe hoofdstuk in de kwaliteitsvolle samenwerking tussen VRT en Flanders Classics toont hoe twee leidende actoren binnen het wielerlandschap elkaar blijven vinden. Bij Flanders Classics hechten we veel belang aan innovatie, een rol die we de voorbije jaren sporttechnisch opnamen, maar zeker ook op vlak van media-aandacht. Gezien vernieuwing één van onze absolute kernwaarden blijft en de manier waarop we die rol de voorbije jaren samen met VRT speelden op vlak van tv-productie in een internationaal landschap, is een nieuwe en langetermijnsamenwerking met Sporza een logische keuze.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.