Vollering over terugkeer Van der Breggen: “Ze weet veel van me, maar ik ook van haar”
Van der Breggen in de volgwagen, Vollering op de fiets - foto: Cor Vos (archief)
zondag 23 juni 2024 om 13:02

Vollering over terugkeer Van der Breggen: “Ze weet veel van me, maar ik ook van haar”

Demi Vollering heeft er volgend jaar een ‘nieuwe’ en onverwachte concurrent bij met Anna van der Breggen. De olympische en drievoudig wereldkampioene is nu nog ploegleidster van Vollering, maar vanaf 1 januari 2025 is ze weer actief wielrenster en wordt daarmee ook meteen een belangrijke rivaal.

Vollering is namelijk bezig aan haar laatste maanden in dienst van SD Worx-Protime. De 27-jarige renster zal volgend jaar uitkomen voor FDJ-SUEZ, al moet de Franse formatie dit nieuws nog met de buitenwereld delen. Van collega’s naar concurrenten, het zal voor Vollering toch ook even wennen zijn. “Bizar he, maar dat is toch mooi. Mooi voor de vrouwensport”, reageerde ze voor de start van het NK, in gesprek met de NOS.

“Anna is er natuurlijk drie jaar uit geweest. Dat is niet niks. Ik ben benieuwd hoe het voor Anna weer zal zijn.” Had Vollering het nieuws eigenlijk zien aankomen? “Enerzijds wel, anderzijds toch ook weer niet. Na het zien van het nieuws, dacht ik toch wel even: ow ja, het gaat dus echt gebeuren. Ik had het ergens wel verwacht, maar anderzijds dacht ik ook: ze is nu heel blij dat ze is gestopt en ze heeft nu een ander leven.”

“Ik merkte op een gegeven moment dat ze iedere keer weer meer begon te fietsen. Ik had toen wel een gevoel van: volgens mij begint het bij haar te kriebelen”, aldus Vollering, die veel verwacht van de terugkeer van AvdB. “Ik ga er wel vanuit dat ze een grote concurrent zal worden, als ze haar niveau haalt. Ze heeft altijd veel talent gehad. Ik denk dat ze er volgend jaar weer zal staan.”

De twee rensters kennen elkaar inmiddels door en door. “Het gaat interessant worden. We gaan het volgend jaar meemaken hoe dat gaat. Het is enerzijds wel spannend. Ze weet veel van me, maar anderzijds weet ik natuurlijk ook veel van Anna. De manier waarop ze mij traint, is de manier hoe ze zichzelf zal trainen. Wat dat betreft staan we daarin wel een beetje gelijk. Als trainster ben je wel nog meer bezig met je atlete dan andersom.”

“Voor nu blijft Anna mijn trainer”
Van der Breggen mag volgend jaar dan terugkeren in het peloton, ze blijft voorlopig nog wel de coach van Vollering. “Daar hebben we het al even over gehad. Ze blijft in ieder geval tot de Tour mijn trainer. Het werkt goed met Anna en vind het nu niet fijn om opeens te switchen, zo vlak voor de Tour”, legt Vollering uit. “Je weet nooit hoe dat uitpakt. Iedere trainer heeft zijn eigen aanpak. Ik voelde me niet heel comfortabel bij het idee om nu nog te switchen. Voor nu blijft Anna mijn trainer, sowieso tot de Tour.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.