Vollering sluit Ronde van Zwitserland af in stijl, maar heeft geen tijd voor een feestje
foto: Cor Vos
dinsdag 18 juni 2024 om 17:37

Vollering sluit Ronde van Zwitserland af in stijl, maar heeft geen tijd voor een feestje

Met drie ritzeges en winst in het eindklassement kan Demi Vollering terugkijken op een buitengewoon succesvolle Ronde van Zwitserland. De renster van SD Worx-Protime zette dinsdag in de slotrit van en naar Champagne de kers op de taart met een derde dagzege. “Het is heel mooi om hier te winnen”, was ze na afloop uiteraard dolgelukkig.

“Ik had vandaag niet gerekend op de ritzege”, begon Vollering haar relaas in het flashinterview. “Ik vind het vooral heel mooi om weer eens te sprinten voor de overwinning. Dat was al een tijdje geleden. Ik vind het leuk om na een dergelijke finale te sprinten. Het was ook een mooie strijd met de meiden”, doelt ze op de spannende finale met medevluchters Katarzyna Niewiadoma, Elisa Longo Borghini en Neve Bradbury.

“Het is heel mooi om hier te winnen. Het is natuurlijk een soort van thuiskoers”, aldus Vollering, die met haar partner in Zwitserland woont. “Ik ben heel blij met deze zege. De etappes hier zijn ook erg mooi. Dit geeft een goed gevoel richting de Tour, waar we ook de nodige klimetappes voor de kiezen krijgen. Het is altijd goed om klimwedstrijden te winnen vóór je grote doelen.”

Vollering had ook nog mooie woorden voor haar teamgenoten van SD Worx-Protime. “Mijn ploeggenoten hebben vandaag weer ontzettend hard gewerkt. Dat is heel erg fijn om te zien. Ik ben ze erg dankbaar dat ze tot het einde bleven vechten.”

Vollering heeft haast
Er werd Vollering in het flashinterview ook nog gevraagd naar haar komende doelen. “Het grootste doel is natuurlijk de Tour de France, maar daarvoor hebben we ook de Olympische Spelen. Dat is natuurlijk eveneens een bijzonder evenement. En na de Tour is er nog het WK in Zwitserland. Het zou mooi zijn om het seizoen daar te eindigen met een wereldtitel.”

Maar de eerstvolgende koers van Vollering zal plaatsvinden in eigen land en staat morgen al op het programma, met het NK tijdrijden in het Brabantse Steenbergen. Ze moet zich met andere woorden haasten richting het vliegveld. “Ik vlieg om zeven uur, als ik mijn vlucht haal. Dat is nu mijn eerste prioriteit!”, kan ze er alleszins om lachen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.