Voor Stan Van Tricht komt eerste profzege op een goed moment: “Een moeilijk seizoen”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 7 oktober 2024 om 16:58

Voor Stan Van Tricht komt eerste profzege op een goed moment: “Een moeilijk seizoen”

Niet Remco Evenepoel, Marc Hirschi of Primoz Roglic, maar Stan Van Tricht kwam maandag als eerste over de streep in de 105e editie van de Coppa Bernocchi. De Belg van Alpecin-Deceuninck snelde na een thriller van jewelste naar zijn eerste overwinning bij de profs. “Ik reed de laatste weken ook al rond met goede benen.”

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Voor de 25-jarige Van Tricht is zijn eerste zege bij de beroepswielrenners een meer dan welkome opsteker, zo vertelde hij na afloop in het flashinterview. “Ik heb namelijk een moeilijk seizoen achter de rug. Ik kon vandaag echter de perfecte race rijden, door mee te gaan in de vroege vlucht. In de finale was het zaak om slim te koersen om dan hopelijk te sprinten voor de zege.”

Van Tricht heeft de overwinning in de Coppa Bernocchi zeker niet gestolen, aangezien hij dus uitmaakte van de vlucht van de dag. “Ik besloot in de openingsfase meteen van voren te koersen, aangezien meerdere sterke teams voor de aanval kozen. Toen ik eenmaal deel uitmaakte van een sterke kopgroep, was er wel het besef dat we ver konden geraken.”

Ook de Nederlander Bart Lemmen zat in deze vroege ontsnapping en bleek onderweg over de sterkste benen te beschikken. De renner van Visma | Lease a Bike begon met nog goed dertig kilometer te gaan aan een solo en had lang uitzicht op de zege.

Van Tricht maakte deel uit van de vlucht van de dag – foto: Cor Vos

Bij de les
Net voor het ingaan van de laatste kilometer werd de moegestreden Lemmen echter alsnog ingerekend, en kreeg de snelle Van Tricht een uitgelezen kans. “Ik wist dat ik over de snelste benen beschikte, maar je moet altijd uitkijken naar renners die van achteruit komen. Ik besloot me te focussen op het wiel van Roger Adrià en zag vervolgens Neilson Powless aangaan. Toen wist ik: ik moet meteen reageren.”

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.