Voor Tom Meeusen, Jens Adams, Yorben Lauryssen en Julie Brouwers begint het veldritseizoen dit weekend al
Tom Meeusen - foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 6 september 2024 om 20:39

Voor Tom Meeusen, Jens Adams, Yorben Lauryssen en Julie Brouwers begint het veldritseizoen dit weekend al

De temperaturen zijn soms nog zomers in deze eerste week van september, maar het veldritseizoen staat al voor de deur. Voor het eerst in lange tijd is er geen grote cross in Nederland of België meer in september. Dat betekent niet dat er elders niet door de modder en graslanden gestreden kan worden. Tom Meeusen, Yorben Lauryssen en Julie Brouwers beginnen dit weekend al, zaterdag in Duitsland.

Zij zijn de bekendste namen op de startlijst van de Internationaler GGEW Grand Prix Bensheim, oftewel de internationale cross van Bensheim. Een kleine gemeente in de deelstaat Hessen, centraal in Duitsland, even ten zuiden van Frankfurt am Main. De afgelopen jaren gingen onder meer Stan Godrie, Niels Vandeputte, Toon Aerts Marie Schreiber en Joyce Vandebeken er al eens winnen.

Dit jaar dus onder meer Tom Meeusen, Jens Adams (beiden Athletes for Hope), Yorben Lauryssen, Yordi Corsus en Wies Nuyens (allen Pauwels Sauzen-Bingoal) bij de mannen op de voorlopige startlijst. Zij gaan het opnemen tegen onder meer Loris Rouiller, de Zwitser, en diens landgenoot Lars Sommer. Interessante namen om te volgen.

Bij de vrouwen zien we Julie Brouwers (Charles-Liégeois Roastery CX) de startlijst toppen, met in haar kielzog onder meer Kiona Crabbé (Athletes for Hope), Lies’l Schevenels (Essec Cycling Team), de Nederlandse Femke Gort en de Française Adèle Hurteloup (beiden Proximus Cyclis Alphamotorhomes).

Zaterdag en zondag start ook het Amerikaanse crossseizoen met twee wedstrijden: de Englewood Open CX in Fall River, Wisconsin. Daar vinden we nog geen Europese namen op de deelnemerslijst.

Voor de eerste Nederlandse cross van dit seizoen is het nog een week wachten: zondag 15 september is de Kleeberg Cross in Mechelen, dat gelegen is in Nederlands-Limburg. De eerste Belgische cross staat pas 12 oktober (!) op het programma, als de Exact Cross Beringen verreden wordt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.