Voorbeschouwing: de negende etappe
zaterdag 12 juli 2008 om 23:04

Voorbeschouwing: de negende etappe

In de negende etappe van de Tour de France worden eindelijk de Pyreneeën aangedaan. De rit gaat van Toulouse naar Bagnères-de-Bigorre. He etappe zal
Tijdens de negende etappe van de Tour de France trekt het peloton het echte hooggebergte in. Dit jaar zijn de Pyreneeën het eerst aan de beurt en zal vast en zeker rustig beginnen, met misschien een paar aanvallers. In de slotfase zal er flink geklommen moeten worden en zullen de favorieten wel in actie komen.

Bagnères-de-Bigorre wordt voor de negende keer in de historie van de Tour de France aangedaan als etappeplaats. In 2003 was Bagnères-de-Bigorre voor de laatse keer een etappeplaats, toen werd er de vijftiende etappe begonnen.

De start van etappe zal rustig verlopen. Er wordt in een licht stijgende lijn geklommen. De eerste 125 kilometer bevatten vijf bergen. Daarom is er een kans dat bijvoorbeeld de Spanjaard David de la Fuente in de aanval gaat om punten voor het bergklassement te verzamelen.

De laatste 70 kilomter van de rit is een zwaar parcours. Er moeten twee bergen van de eerste categorie worden beklommen. Vanaf de laatste berg volgt er een afdaling van ruim 25 kilometer tot aan de finish. Hierin kunnen specialisten zoals Samuel Sánchez wel weer tijd goed maken of een voorsprong nemen.

Onze tips:
– – – – S. Sánchez
– – – Valverde, Evans, Menchov, Sastre
– – Riccò, F. Schleck, Vandevelde
– L. L. Sànchez, A. Schleck, Kreuziger, Kirchen

profiel

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.