Vrouw van Evenepoel uit frustratie over gedrang bij podiumceremonie Tour: “Had zó veel angst”
foto: Cor Vos
dinsdag 9 juli 2024 om 08:44

Vrouw van Evenepoel uit frustratie over gedrang bij podiumceremonie Tour: “Had zó veel angst”

Oumi Rayane, de echtgenote van Remco Evenepoel, heeft haar frustraties geuit over de podiumceremonies tijdens de Tour de France. Toen Evenepoel vorige week de eerste individuele tijdrit won, wilde ze haar man graag zien op het ereschavot. Maar ze raakte vast in het gedrang van de massa. Dat leverde een angstig moment op.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Go the the Tour de France they said. It would be fun they said”, begint Oumi in haar verhaal op Instagram. Op het bijgevoegde filmpje is te zien hoe ze haar weg naar het podium zoekt, tussen het dicht opeengepakte publiek door. “Ik wilde een glimp opvangen van mijn echtgenoot, want ik wist dat hij mij zou zoeken. Maar ik had zó veel angst, begon te huilen en keerde om omdat ik niet verder kon.”

“Ik wil jullie alleen maar een klein beetje tonen hoe het er echt aan toe gaat. Omdat heel wat mensen denken dat het alleen maar fun and games is om de koers te bezoeken. Natuurlijk zijn er heel wat ergere dingen die nu in de wereld gebeuren. Maar als je me niet langer ziet op wedstrijden, dit is waarom.”

Toch nog een praatje
“Ik ben het beu om geduwd te worden door het publiek”, vervolgt Oumi. “Deze ‘coups’ (slagen of trappen in het Frans, red.) te krijgen wanneer ik probeer te passeren. Over de balken te moeten springen om mijn echtgenoot op het podium te zien na zijn eerste ritzege in de Tour. Me voelen alsof ik iets crimineel doe.”

Uiteindelijk heeft Oumi ritwinnaar Evenepoel toch nog kunnen zien. “Mijn arme man wilde niet vertrekken zonder me te hebben gezien, dus hij is gestopt op een parkeerplaats richting zijn volgende verblijfplaats. Ik ben dankbaar dat ik nog twee minuten met hem kon praten, maar hij hoort zich hier niet druk om te maken”, sluit ze af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.