Vrouwenploeg Human Powered Health verwelkomt twee nieuwe rensters
Romy Kasper op archiefbeeld - foto: Cor Vos
dinsdag 24 oktober 2023 om 17:16

Vrouwenploeg Human Powered Health verwelkomt twee nieuwe rensters

De mannenploeg van Human Powered Health houdt er aan het einde van het jaar mee op, maar het vrouwenteam zal gewoon doorgaan. De formatie heeft zelfs grootse plannen voor de toekomst en heeft vandaag twee rensters aangetrokken.

Het gaat om Romy Kasper (35) en Maëlle Grossetête (25). De ervaren Duitse Kasper komt over van de Belgische formatie AG Insurance-Soudal Quick-Step, de nog altijd relatief jonge Grossetête maakt dan weer de overstap van FDJ-SUEZ. Beide rensters tekenen voor één jaar. En het blijft niet bij het aantrekken van Kasper en Grossetête: de ploeg zal de komende dagen en weken nog meer nieuwkomers presenteren.

Kasper heeft al een heel wielerleven achter de rug in dienst van onder meer Boels-Dolmans, Alé Cipollini, Parkhotel-Valkenburg, Jumbo-Visma en dit jaar dus AG Insurance-Soudal Quick-Step. De Duitse staat vooral te boek als een gewaardeerde helper en wegkapitein, maar boekte in haar carrière ook twee profoverwinningen. Ze was dit jaar nog zesde in de Bretagne Ladies Tour, tiende in de Internationale LOTTO Thüringen Ladies Tour en zeventiende in Parijs-Roubaix.

De tien jaar jongere Grossetête kwam de afgelopen zes seizoenen uit voor FDJ-SUEZ. Ze wist in al die jaren nog niet te winnen op het hoogste niveau, maar liet zich dit jaar wel zien met een vierde plaats in de GP d’Isbergues en een twaalfde stek in de Ronde van Drenthe.

Daria Pikulik is een van de kopvrouwen van Human Powered Health – foto: Cor Vos

Aan ambitie geen gebrek
Human Powered Health rijdt al sinds 2012 rond in het vrouwenpeloton. In eerste instantie onder de naam Optum p/b Kelly Benefit Strategies, later als Rally Cycling. Sinds 2022 maakt het deel uit van de Women’s World Tour. “Sindsdien is het vrouwenwielrennen gegroeid, maar onze ambitie blijft om tot de allerbeste vrouwenploegen ter wereld te behoren”, is team managing director Charles Aaron bijzonder ambitieus.

De Amerikaanse ploeg mikt daarbij op haar Poolse sprintster Daria Pikulik, die de ploeg recent nog een WorldTour-zege schonk in de Tour of Guangxi. Ook van klimster Barbara Malcotti en Audrey Cordon-Ragot, die pas halverwege het seizoen overkwam, wordt het een en ander verwacht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.