Vrouwenploeg Visma | Lease a Bike haalt Italiaanse sprintster Martina Fidanza aan boord
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 12 september 2024 om 10:43

Vrouwenploeg Visma | Lease a Bike haalt Italiaanse sprintster Martina Fidanza aan boord

Team Visma | Lease a Bike Women heeft een nieuwe renster aangetrokken voor de komende twee seizoenen. Het gaat om Martina Fidanza. De Italiaanse sprintster, afkomstig uit een echte wielerfamilie, komt over van CERATIZIT-WNT.

Fidanza is ontzettend blij dat ze de overstap naar Visma | Lease a Bike mag maken. “Dit is een droom die uitkomt. Ik ben supertrots dat ik volgend seizoen onderdeel mag zijn van Team Visma | Lease a Bike, omdat ik het beschouw als een van de beste teams ter wereld. Daarnaast bewonder ik de werkwijze van de ploeg heel erg. Ik verwacht dat ik de komende jaren nog grote stappen ga maken.”

“Met Marianne Vos en Pauline Ferrand-Prévot ga ik koersen met twee grote kampioenen. Ik verwacht dat ik veel van ze kan leren en wil ze de best mogelijke ondersteuning geven in wedstrijden. Daarnaast wil ik de komende twee seizoenen tonen dat ik het verdien om deel uit te maken van het team.”

De 24-jarige Fidanza liet dit jaar meerdere keren zien dat ze uit het juiste sprinthout is gesneden. Ze won de Belgische eendagskoers GP Mazda Schelkens en snelde naar twee etappezeges in de Thüringen Ladies Tour. Ook werd ze derde in de Scheldeprijs en de Ronde de Mouscron. Haar oudere zus Arianna komt ook uit voor CERATIZIT-WNT, terwijl vader Giovanni in de jaren negentig prof was bij onder meer Gatorade, Polti en Saeco.

Martina Fidanza werd op de baan al drie keer wereldkampioene – foto: Cor Vos

Progressiemarge 
Rutger Tijssen, de teammanager van Visma | Lease a Bike Women, kijkt uit naar de komst van de Italiaanse renster. “Martina heeft al een aantal goede resultaten behaald. We verwachten dat we haar kunnen ontwikkelen tot een sprintster die in de WorldTour kan meestrijden met de beste sprintsters.”

“We hebben heel duidelijk gekeken waar we binnen de ploeg nog versterking nodig hadden op korte termijn, en daarbij zijn we bij Martina uitgekomen. Het is de bedoeling dat ze samen met Nienke (Veenhoven, red.) ons sprintersduo gaat vormen het komende seizoen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.