Vrouwenploeg Visma | Lease a Bike versterkt zich met twee piepjonge talenten
foto: Cor Vos
zaterdag 7 september 2024 om 09:11

Vrouwenploeg Visma | Lease a Bike versterkt zich met twee piepjonge talenten

Visma | Lease a Bike Women heeft twee gloednieuwe transfers aangekondigd. Het gaat om de Britse Imogen Wolff en de Slowaakse Viktoria Chladonova, twee jonge rensters die ook actief zijn in het veldrijden. “Resultaten zullen in het begin nog niet zo belangrijk zijn voor hen”, vertelt teammanager Rutger Tijssen.

Zowel Wolff als Chladonova toonden zich afgelopen winter bij de junioren. Chladonova werd derde op het wereldkampioenschap in Tabor en op het Europees kampioenschap in Pontchateau, Wolff – die dit weekend al zal debuteren voor de Nederlandse ploeg – legde in die kampioenschappen telkens beslag op een ereplaats.

Ook op de weg zijn de twee actief. Wolff werd eind juni nog tweede in het Brits kampioenschap voor junioren. In mei reed ze naar een vierde plaats in de Ronde van Vlaanderen U19. Chladonova reed vooral wegwedstrijden in eigen land, maar haar tweede plaats in de gerenommeerde Tour du Gévaudan Occitanie femmes, een rittenkoers voor junioren, belooft wel veel goeds. Beide dames hebben een contract van drie jaar getekend. De Slowaakse werd afgelopen weekend ook nog eens wereldkampioene mountainbike bij de junioren.

Teammanager Rutger is blij met de komst van de twee jonge talenten. “Imogen en Viktória hebben bij de junioren heel goede resultaten geboekt. We willen beide rensters langzaam laten groeien tot WorldTour-niveau. We verwachten vooral dat ze gaan groeien en gaan ontdekken waar ze goed in zijn. De grote resultaten zijn in de eerste jaren van minder groot belang.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.