Ook mannenwedstrijd Tre Valli Varesine ingekort door hevige regenval
Tadej Pogacar is de topfavoriet bij de mannen - foto: Cor Vos
dinsdag 8 oktober 2024 om 11:12

Ook mannenwedstrijd Tre Valli Varesine ingekort door hevige regenval

Update Er werd extreme regenval voorspeld voor de Tre Valli Varesine, maar toch zijn de vrouwen vanochtend begonnen aan hun wedstrijd. Omdat de regen wel met bakken uit de lucht komt, is de route wel ingekort. Ook houdt de organisatie de mogelijkheid open om minder lokale rondes te rijden. Inmiddels is bekend geworden dat ook de mannenwedstrijd is ingekort.

De autoriteiten gaven maandag code rood af voor onder meer de Italiaanse regio Lombardije. Tre Valli Varesine speelt zich af in Varese en dit is een van de twaalf provincies in Lombardije. Er zou vandaag – in een tijdsbestek van twaalf uur – 150 tot 200 millimeter neerslag kunnen vallen.

Toch ging de vrouwenwedstrijd vanochtend van start in Busto Arsizio. Vanaf werkten de renners niet een 35 kilometer lange aanloop af, maar reden ze rechtstreeks naar de lokale ronde in Varese. Het is wel de bedoeling dat dit circuit zeseneenhalve keer wordt afgelegd, zoals vooraf gepland. Al heeft de organisatie laten weten mogelijk twee rondes te zullen schrappen.

Update 11.06 uur

De organisatie heeft besloten de wedstrijd met één ronde in te korten. De omloop moet in totaal dus vijfeneenhalve keer afgelegd worden.

Update 11.12 uur

Ook de mannenwedstrijd van de Tre Valli Varesine is ingekort. De renners moeten twee rondes minder afleggen dan vooraf gepland. In plaats van ruim 200 kilometer zal de koers nu ongeveer 170 kilometer lang zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.