Vuelta 2015: LottoNL-Jumbo met zes Nederlanders
foto: Sirotti
maandag 17 augustus 2015 om 17:19

Vuelta 2015: LottoNL-Jumbo met zes Nederlanders

LottoNL-Jumbo heeft haar negen renners voor de Vuelta a España op papier. Zes Nederlanders reizen naar Zuid-Spanje af voor de start. Mike Teunissen, Timo Roosen en Tom Van Asbroeck maken hun debuut in een grote ronde.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Door een aanrijding is Laurens ten Dam, de beoogde kopman voor de Nederlandse ploeg, niet inzetbaar. Daarom gaat de ploeg zonder klassementsman naar Puerto Banús, waar zaterdag gestart wordt met een ploegentijdrit. “Wat niet wegneemt dat er nog voldoende uitdagingen overblijven”, aldus ploegleider Merijn Zeeman.

“We gaan binnen onze mogelijkheden op zoek naar kansen”, vervolgt Zeeman. Hij is, samen met Erik Dekker, de ploegleider van dienst. “Op de dagen dat de klassementsmannen aan zet zijn, wordt het voor ons lastig, maar met bijvoorbeeld Tom Van Asbroeck hebben we iemand waar we in een sprintetappe als ploeg voor kunnen werken. Ook gaan we de aanval zoeken in jacht op succes. Alle negen renners krijgen de mogelijkheid om kansen voor zichzelf af te dwingen.”

De geel-zwarte formatie neemt drie debutanten mee. “Het wordt een belangrijk moment in de carrières van Tom, Timo en Mike. We verwachten in de toekomst veel van hen en in het kader van talentontwikkeling is dit een prachtige kans voor hen om sterker en beter te worden”, besluit Zeeman.

Selectie LottoNL-Jumbo voor de Vuelta a España 2015
flag-nz George Bennett
flag-nl Martijn Keizer
flag-nl Bert Jan Lindeman
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Mike Teunissen
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-nl Dennis van Winden
flag-be Maarten Wynants

RIDE Magazine
140 Reacties
17-08-2015 17:47
Lindeman, aanvallen maar! En verder maar zien waar het schip strandt.....wie weet.
17-08-2015 17:48
Benett, Lindeman, Teunissen en van Asbroeck zouden best een etappe kunnen winnen. En als dat lukt zou het een geslaagde Vuelta zijn mijns inziens. Leuk om zoveel jonge renners aan het werk te zien.
17-08-2015 17:49
@baggerdagen, http://www.procyclingstats.com/team/Team_Roompot hier heb je de selectie. Doe het maar even voor dan!
17-08-2015 17:54
Een paar miljoen erbij gaat ook op de korte termijn niet het grote verschil maken. Er zou wat mij betreft een meer fundamentele keuze gemaakt moeten worden; blijven ' aanmodderen' in de toprondes voor een top 10 plaats als maximaal haalbare of focussen op het segment net daaronder. Zie liever een winnaar in Eneco Tour, Ronde van Polen, Zwitserland etc dan 6 de of 7 de in tour of giro.
17-08-2015 17:57
Wat een armoe!
17-08-2015 17:59
Een ritzege zou met dit team een succes zijn. Matig, matiger, matigst.
17-08-2015 18:01
Hopelijk kunnen Teunissen, Roosen en Van Asbroeck ons verrassen met een goede uitslag.
Het is een goede investering voor deze jongens voor het volgend seizoen.
17-08-2015 18:01
Tjonge jonge wat een onnozele negatieve reacties weer van sommigen. Klagen over de selectie die niet sterk genoeg is. Wat een verrassing zeg. Ze hebben toch gewoon geen andere renners op dit moment die beter kunnen doen. Ik vind het leuk dat ze dit team zonder druk kunnen laten rijden. Misschien wordt het niks, misschien zit er een onverwacht leuk succes in. Ik denk onderhand dat al die negatievelingen compleet het zicht op de realiteit kwijt zijn ( nee TLJ is geen Rabobank ploeg met dito budget, hoe vaak is dat al aangehaald hier op dit forum) . Laat je eens niet zo leiden door je wielerpool maar geniet van wat komen gaat zonder vooraf al weer over vanalles te zeuren. Zo, dat moest ik even kwijt.
17-08-2015 18:01
Een team om onbevangen mee in de aanval te gaan. De kans op een zege zal klein zijn, maar ze hebben niks te verliezen en een paar jongens die in een groepje best goed kunnen aankomen.
17-08-2015 18:03
@nafnikleb eitje toch? De Maar, Hoogerland, Duyn, Lammertink, Raymond en michel Kreder, Terpstra, Honig en Van ginneken. Doen niks onder voor die LottoJumbo mannen.
17-08-2015 18:05
Wat een negativiteit hier. Deze Vuelta is belangrijk voor de ontwikkeling van de jonge renners. Bovendien hebben ze nu allemaal de luxe niet voor een kopman hoeven rijden dus kunnen ze laten zien wat ze in huis hebben. Keizer en Lindeman zijn geen jonkies meer te noemen, maar ze zijn nog volop in ontwikkeling en worden elk jaar een klein beetje beter.

Voor Tjallingii en Wynants is het denk ik wel een beetje een moetje.
17-08-2015 18:07
Verwacht er niet veel van, maar je weet maar nooit. Kruiwijk was in zijn eerste grote ronde als jong broekkie ook toegevoegd, en verraste.
17-08-2015 18:14
@baggerdagen
Van dat rijtje hebben alleen Duyn en De Maar eventueel iets in de Vuelta te zoeken. En dan precies zoals het gros van LottoNL, in de aanval. De andere 7 presteerden hoegenaamd niets, een enkele toevalstreffer daargelaten. Bijvoorbeeld de Kreders: Raymond, de sprinter, scoorde dit jaar precies één podiumplek en dan ook nog een derde plaats. Michel reed dit jaar nog niet eens top-10.

Nee hoor, laat Roompot het eerst maar in koersen van hun eigen formaat laten zien, daar hebben ze het al lastig genoeg mee. Hopelijk brengt het NK Waterfietsen deze week de ommekeer.
17-08-2015 18:20
Haha, al die rondes waarin TLJ voor een top-10 gaat is het helemaal drama omdat 'je daar niks aan hebt'. Hebben ze voor het eerst in weet ik veel hoeveel tijd geen top-10 kandidaat, maar een team vol aanvallers, is het meteen een doelloos rondrijdend drama team. Grappig.
17-08-2015 18:26
Grappig idd. Sommigen zeuren vaak dat men teveel in dienst van een kopman moet rijden die toch geen podium rijdt, nu hebben ze een team met vrijbuiters en geen kopman en is het nog niet goed.

Daarbij was het toch al even duidelijk dat er geen hoogstaand team in de Vuelta zou rijden, dus waarom dan toch die chagrijn?
Persoonlijk lijkt het me juist een keer leuk om zo een grote ronde te starten: erin vliegen en zien waar het schip strandt.
17-08-2015 18:27
@Xistnc Ik weet niet precies wat "iets te zoeken" voor jou betekent. Maar ik vermoed dat dit ook voor deze selctie van TLJ geldt. De selectie van Roompot zou ook weinig voorstellen, maar niet veel minder dan die van dit TLJ.

Verder vind ik toch dat Lammertink een degelijk seizoen draait. Degelijker dan de meeste mannen in de selectie van TLJ. En om goede prestaties als toevalstreffers af te doen is een beetje respectloos.
17-08-2015 18:27
Tja normaal ben ik positief ingesteld en ik steun de ploeg vrijwel altijd. Maat zelfs ik kan hier niets goeds van maken. Man man man wat een trieste bende. Een paar jaar geleden kwam deze ploeg nog als één van de topteams naar de Vuelta
17-08-2015 18:27
Mss dat Van Asbroeck nog iets gaat behalen maar anders lijkt deze selectie niet veel worldtourpunten te gaan scoren.
17-08-2015 18:32
@xistnc: NK waterfietsen..waar slaat dat nou weer op man? Roompot is zoveel meer dan die lottoballetjes die jij supporterd!
17-08-2015 18:33
Met het letterlijk wegvallen van Ten Dam was het klassement natuurlijk al weg. Nu toch een mooie aanvallende ploeg en mooi dat Roosen en Teunissen de Vuelta rijden. Met een goede Vuelta zullen ze volgendjaar nog sterker zijn.
Ze moeten wat geluk hebben maar in een ontsnapping zijn ze met Lindeman, Teunissen en Keizer niet kansloos.
17-08-2015 18:37
@baggerdagen: Hoogerland, wat een ongelooflijke grap. Die komt absoluut niet vooruit dit jaar, dus waar je vandaan haalt dat die wel even meer kan dan deze gasten van Lotto Jumbo mag Joost weten.
17-08-2015 18:39
Dit is toch wat we willen zien? Nederlanders in de aanval! Leuk team, ik laat me graag verassen.
17-08-2015 18:40
Prima Ploeg voor een Vuelta. met een Keizer, Lindeman, Teunissen, Tjallingi, of Bennet gewoon per dag kijken, en met kopgroep weg rijden, en gaan voor goede dag uitslag.
17-08-2015 18:40
@APCT
In je volgende post ga je uitleggen wat dan precies?

En over het NK Waterfietsen moet je niet te denigrerend doen, nergens voor nodig. Dat kun je maar beter serieus nemen, klik.
17-08-2015 18:40
Waarom al dat gezaag? Deze selectie kon je toch al weken op voorhand vaststellen. Ja, Roompot kan een bijna zo sterk team opstellen maar wat maakt het uit? Lotto jumbo rijdt de Vuelta en niet roompot.
Ondertussen moet het toch wel duidelijk zijn dat lotto jumbo gewoonweg de mogelijkheden niet heeft voor een team om een volledig seizoen top te zijn. Leer het aanvaren en supporter als het je favoriete ploeg is. Wat bij mij absoluut niet het geval is, maar toch ben ik benieuwd naar wat Teunissen en Van Asbroeck zullen laten zien. De rest interesseert me niet echt.

Trouwens, puur objectief is deze ploeg minstens even goed als die van fdj, maar daar was er niet zo een grote negativiteit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.