Vuelta 2015: LottoNL-Jumbo met zes Nederlanders
foto: Sirotti
maandag 17 augustus 2015 om 17:19

Vuelta 2015: LottoNL-Jumbo met zes Nederlanders

LottoNL-Jumbo heeft haar negen renners voor de Vuelta a España op papier. Zes Nederlanders reizen naar Zuid-Spanje af voor de start. Mike Teunissen, Timo Roosen en Tom Van Asbroeck maken hun debuut in een grote ronde.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Door een aanrijding is Laurens ten Dam, de beoogde kopman voor de Nederlandse ploeg, niet inzetbaar. Daarom gaat de ploeg zonder klassementsman naar Puerto Banús, waar zaterdag gestart wordt met een ploegentijdrit. “Wat niet wegneemt dat er nog voldoende uitdagingen overblijven”, aldus ploegleider Merijn Zeeman.

“We gaan binnen onze mogelijkheden op zoek naar kansen”, vervolgt Zeeman. Hij is, samen met Erik Dekker, de ploegleider van dienst. “Op de dagen dat de klassementsmannen aan zet zijn, wordt het voor ons lastig, maar met bijvoorbeeld Tom Van Asbroeck hebben we iemand waar we in een sprintetappe als ploeg voor kunnen werken. Ook gaan we de aanval zoeken in jacht op succes. Alle negen renners krijgen de mogelijkheid om kansen voor zichzelf af te dwingen.”

De geel-zwarte formatie neemt drie debutanten mee. “Het wordt een belangrijk moment in de carrières van Tom, Timo en Mike. We verwachten in de toekomst veel van hen en in het kader van talentontwikkeling is dit een prachtige kans voor hen om sterker en beter te worden”, besluit Zeeman.

Selectie LottoNL-Jumbo voor de Vuelta a España 2015
flag-nz George Bennett
flag-nl Martijn Keizer
flag-nl Bert Jan Lindeman
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Mike Teunissen
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-nl Dennis van Winden
flag-be Maarten Wynants

RIDE Magazine
140 Reacties
17-08-2015 18:41
@Arema
Misschien op dit?
17-08-2015 18:43
Ik vind het jammer dat Kruijswijk naar de tour is gegaan. Heeft natuurlijk een goede slotweek gehad maar in deze Vuelta had hij toch meer kunnen betekenen lijkt me. Nu moet je toch B-renners gaan opstellen. Maar ik laat me graag verassen!
17-08-2015 18:43
Wat een gezeik allemaal. Op papier is dit team veel sterker dan bijvoorbeeld een bardiani en die winnen ook ritten in bijvoorbeeld de giro door in de aanval te gaan. Laat dat dit team ook doen.

Gewoon iedere dag de aanval kiezen. Dan pakken we misschien wel 1 of meer ritten. Dan lopen al die TLJ zeikers hier met hangende poten weg.
17-08-2015 18:44
LottoNL-Jumbo heeft op dit moment niet beter. En al helemaal nu Ten Dam wegvalt. Een rit winnen kan altijd, ongeacht de kwaliteit van de ploeg. Die Italiaanse ploegen flikken het ook vaak om een rit te winnen in de Giro. Dat zijn ook niet de topteams.

Persoonlijk had ik Kelderman laten afstappen in de Tour na het gekwakkel met zijn rug. Een zekere top-10 plek in een grote ronde vergooit, maar ja....kan nu wel ploegleidertje spelen.....maar je zou het maar zijn bij LottoNL- Jumbo....
17-08-2015 18:46
Ben benieuwd. .. hoog gespannen verwachtingen, niet nodig. Ik laat me verassen.
17-08-2015 18:49
Niet doen, Rondo. Althans, nog niet. Ik kan je bijdragen goed waarderen!
17-08-2015 18:52
LOL @xistnc
17-08-2015 18:54
Sorry hoor maar al die negatieve reacties zeggen niks. Pure provocatie van de echte wielerfans die de nl renners een warm hart toe dragen. Gek is dat ze na de recente successen heel stil waren. Ik vind het een leuk team en sowieso een goede investering om de jonge renners beter te maken. Zoals ik eerder heb gezegd lijkt mij dat TLJ iets verder kijkt dan succes op de korte termijn in voor de sponsors ook geen belangrijj rondje.
17-08-2015 19:01
leuk team toch? lekker veel aanvallen en wie weet. door omstandigheden moeten ze het hiermee doen, en ik heb er eigenlijk wel vrede mee. en dan hopen dat ze in de Canadese wedstrijden iets kunnen klaarspelen met een wat sterker team.
17-08-2015 19:11
Inde Vuelta en Giro zijn vaak zat 'zwakke' teams die met een succes gaan lopen.

Leuk om een aantal jonge honden te zien, ook met het oog op volgend jaar. Zo'n Vuelta kan een grote stap in de ontwikkeling betekenen.

Wie weet in een tijdrit een mooi resultaat voor Keizer of Lindeman/Teunissen in een groepje.
17-08-2015 19:18
Er zijn heel wat pro continental teams die een sterkere afvaardiging kunnen sturen naar deze grote ronde. Eigenlijk is dit lachen met de vuelta organisatie.
17-08-2015 19:19
Ik vind het ook prima. Jammer dat velen hier weer danig van de leg raken, in plaats van deze ploeg met enkele debutanten een hart onder de riem te steken.
17-08-2015 19:22
Een leuk team wat de kans geeft aan renners om een stap te maken. Nav hetgeen Lindeman en Keizer hebben laten zien in het recente verleden, moeten ze goed kunnen aanvallen deze ronde. Bennett kan zich revancheren voor de gemiste Giro. Met Teunissen en Roosen twee talenten die vast ook wat kunnen laten zien in de aanval. En Van Asbroeck die met Tjallingii, Wynants en Van Winden drie mannen de kans heeft, om aan te tonen waarom LottoNL hem heeft aangetrokken en zich te revancheren van een matig seizoen. Met Tjallingii en Wynants ook twee wegkapiteinen. Al met al een leuke selectie, hopelijk kunnen ze zich laten zien.
17-08-2015 19:22
Dit is toch vrij droevig voor een ProTour team. Allemaal leuk en aardig, zo'n jonge honden team, maar je mag er toch wel iets meer verwachten van de grootste Nederlandse ploeg.
17-08-2015 19:26
volgens de cijfertjes van PCS is dit team sterker dan FDJ en Colombia
http://www.procyclingstats.com/race.php?id=150005&c=3
Natuurlijk is dit geen geweldig team. Vroeger is voorbij; dit is waar Lotto-Jumbo het nu mee moet doen.

Dennis van Winden van de Trofeo Porec naar de Vuelta :)
17-08-2015 19:31
@Geitin
Wat wil jij dan met het huidige TLJ?
17-08-2015 19:42
Met alle respect voor de renners die meedoen. Het is als ploeg WT onwaardig.

dat bepaalde mensen zeggen dat Kelderman niet mee moet doen...

De toppers in Nederland hebben dit jaar op veel te weinig wedstrijddagen gereden.

Er zijn excuses, maar te weinig is te weinig. Laat Kelderman gewoon starten en dan per dag bekijken.
17-08-2015 19:43
Ik tel een kans of 5 a 6 voor TLJ, kijkend puur naar de profielen.
Aankomsten op een bergtop vallen sowieso al af. Katusha en Movistar willen met een oplopende finish ook wel scoren en houden het peloton bij elkaar.
Dat wordt scherp kiezen, en dan zal TLJ niet de enige ploeg zijn die in die etappes er voor gaat.
17-08-2015 19:50
Ik zal tevreden zijn als ze zichtbaar aanvallend rijden op de momenten dat het kan qua type etappe , resultaat is vaak van veel factoren afhankelijk.
17-08-2015 19:51
@Lennimator
Quote:
Laat Kelderman gewoon starten en dan per dag bekijken.


En als hij dan niet waar maakt wat sommigen van hem 'verwachten' (dat doe je immers als je hem nu in de Vuelta wilt zien) dan kan hij op WF door diezelfde personen weer de grond ingeboord worden.
Vorig jaar was Giro/Vuelta ook geen succes voor Kelderman, waarom zou Tour/Vuelta dat dan wel zijn? Laat die jongen lekker wat kleine koersen rijden nu..
17-08-2015 19:54
Geen Brian Bulgac?
17-08-2015 19:57
Wat een reacties van sommige hier. Als je dit van te voren niet aan had zien komen dan volg je de wielersport niet goed genoeg. Als je één van de andere kopmannen (Gesink, Kruijswijk of Kelderman) had laten starten dan weet je ook dat ze tegen zouden vallen in de Vuelta omdat ze alle drie te opgebrand zijn om nog een grote ronde te rijden. Zeker met Gesink en Kruijswijk moet je voorzichtig zijn omdat ze net weer op niveau zijn na verschillende blessures. Dan liever nu het wat rustiger aandoen zodat ze volgend seizoen na een goede winter echt kunnen vlammen.

Als ze een etappe winnen dan zou het een wonder en ook dat zou alleen kunnen als ze mee zijn in een ontsnapping. Voor Roosen en Teunissen is het een mooie leerschool. Als ze de ronde niet uitrijden is het nog geen schande.

Gewoon deze mannen op gevoel laten koersen en dan zien we wel waar het eindigt. Soms moet je roeien met de riemen die je hebt.
17-08-2015 20:01
Paar jaar geleden was in de giro een soort gelijke situatie voor Rabobank destijds. Toen braken wel mollema en kruiswijk door.
17-08-2015 20:03
Het punt blijft dat de Nederlandse toppers te weinig koersdagen rijden. Dat het tegen kan vallen en dat men eventueel kritiek krijgt hoort erbij. Buiten dat worden die gasten - jullie weten wie - uitstekend betaald.
17-08-2015 20:14
@TeamNL, waarschijnlijk heb je enorm gelijk. Maar al die zogenaamde kenners die tegen beter weten in zo ontzettend rationeel en realistisch proberen te zijn... ik heb er niet veel mee.

Als wij het al zagen aankomen; waarom Kruijswijk uberhaupt de TdF laten rijden?
Waarom vier man op de TdF zetten, waar er 1 excelleert, en géén enkele backup in de Vuelta? Wat moet je in hemelsnaam met Van Winden, Wynants en Tjalingii in de Vuelta?
En dan neem je ook nog eens drie debutanten mee. Een leerschool voor 1 renner, die er ook echt klaar voor is, soit. Moeten ze nu elkaar gaan ondersteunen ofzo?

Ga dan gewoon niet.

Ik ben trouwens niet kritisch op de renners, ik ben kritisch op het korte termijn beleid van LtJ.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.