Vuelta 2015: Tijden ploegentijdrit tellen niet mee in klassement
vrijdag 21 augustus 2015 om 12:33

Vuelta 2015: Tijden ploegentijdrit tellen niet mee in klassement

De controverse rondom het parcours van de ploegentijdrit, heeft ertoe geleid dat de tijden van de ritten niet zullen meetellen in het algemene, individuele klassement. De tijden zullen alleen een impact hebben op het ploegenklassement, zo liet de organisatie weten.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Verontwaardiging alom toen de renners eerder deze week neerstreken in Puerto Banús, om het parcours van de ploegentijdrit te verkennen. Onverharde wegen, houten bruggetjes en een plastic pad over het strand, het is bepaald niet de meest veilige omgeving voor een ploegentijdrit. Renners uitten hun onvrede en een koortsig overleg tussen de ploegen, de UCI en de organisatie begon.

“Na ontvangst van de zorgen van de ploegen en de rijders en een inspectie van het parcours met de technisch directeur van de koers, heeft de koersleiding besloten dat de etappe op de geplande route zal plaatsvinden”, aldus een verklaring van de organisatie. “De tijden zullen tellen voor het ploegenklassement en niet voor het individuele klassement.”

Overigens zal er wel een rode trui uitgedeeld worden aan de man die als eerste over de streep komt bij de winnende ploeg. Dus wie op zoek is naar een tijdelijke eer, zal alsnog risico moeten nemen.

RIDE Magazine
51 Reacties
21-08-2015 22:15
De organisatie van de Vuelta is het er niet mee eens: http://www.cyclingnews.com/news/vuelta-a-espaa-organisers-distance-themselves-from-decision-to-neutralise-ttt/

Om te reageren moet je ingelogd zijn.