Vuelta 2015: Valverde en Quintana kennen helpers
foto: Sirotti
maandag 17 augustus 2015 om 10:38

Vuelta 2015: Valverde en Quintana kennen helpers

Alejandro Valverde en Nairo Quintana weten officieel door wie ze worden bijgestaan in de komende Ronde van Spanje. Movistar, het team van de twee klassementsmannen, heeft vandaag de selectie geopenbaard.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De Spaanse telecomploeg trekt naar startplaats Puerto Banús met een selectie die is opgebouwd rond de twee kopmannen; Valverde (nummer drie van vorig jaar) en Quintana.

Selectie Movistar voor Vuelt a Espana 2015
flag-es Alejandro Valverde
flag-co Nairo Quintana
flag-cr Andrey Amador
flag-es Francesco Ventoso
flag-au Rory Sutherland
flag-es Imanol Erviti
flag-es Javier Moreno
flag-es José Joaquín Rojas
flag-it Giovanni Visconti

Deelnemerslijst

RIDE Magazine
21 Reacties
17-08-2015 11:01
Een sterke ploeg, maar toch bergop zeker niet de sterkste ploeg. Valverde en Quintana zullen toch best snel alleen komen te zitten. Enige voordeel is at in etappes vaak maar een zware bekliming zit.
17-08-2015 11:05
In de Tour Rojas en Ventoso thuislaten en hier met allebei starten. Lijkt mij niet echt logisch.

@koos : alleen? Met Amador, Sutherland, Moreno en Visconti is er toch iets mogelijk, nee?
17-08-2015 11:08
@koos1: Ik verwacht wel dat Amador nog redelijk mee moet kunnen, was ten slotte 4e in de giro en heeft geen tour gereden.
17-08-2015 11:12
Wat verwachten jullie van Rojas? Mag hij meedoen in de sprints of draait alles om een goed klassement van Quintana en/of Valverde? Of kiest Movistar in de sprints misschien wel voor Ventoso?
17-08-2015 11:12
Apart: Ventoso en Rojas. Daarmee kiest het team enerzijds voor een grotere kans op dagsucces. Je weet nooit of deze mannen sprinten, maar wanneer je ze opstelt dan zet je ze ook in.
17-08-2015 11:19
Quintana de topfavoriet voor deze Vuelta. Herstelt beter dan Froome, en zal het meeste tegenstand krijgen van Aru en ik hoop toch Landa. Maar Nairo is zo solide, en nog altijd een trapje beter dan Aru.

Valverde zie ik wel top-5 halen, waarschijnlijk plek 4. En zeker een ritzege, al verwacht ik dat Purito hem eens te vlug af is.

Voor de rest een immer sterke ploeg met Amador en Visconti die ook zomaar een rit kunnen pakken. Als ze een keer de ruimte krijgen.
17-08-2015 11:40
Quintana is al bij al toch ook een vraagteken. Uiteindelijk nog nooit twee volledige rondes gedaan op een jaar. Laat staan twee kort na elkaar. Met zijn 25 jaar nog betrekkelijk jong en na de Tour van hot naar her gevlogen om criteriums te rijden. Zou mij eigenlijk verbazen moest hij de Vuelta winnen.
17-08-2015 11:51
@ purito

Ik ben in de war. Ik dacht dat het podium helemaal voor Astana zou zijn, en de grootste belagers Alex Cano en Rodolfo Torres zouden worden, jeweetwel die "ge-wel-dige renners".... ;)
17-08-2015 12:03
Overigens lees ik net op Sporza dat Sagan ook de Vuelta gaat rijden. Onbegrijpelijk voor mij.
17-08-2015 12:14
@LyndaLid
Ik zei dat het best zou kunnen ja, maar dat Nairo waarschijnlijk één treetje zal bezetten. Dat is dus plek 1. Wel goed lezen he ;)

Ik hoop overigens wel zo dat Cano top-10 haalt, en Torres een rit wint. Dan kan ik je daar lekker mee plagen de komende maanden. En hou maar rekening met dat scenario :)

Overigens maakt Sagan louter foute keuzes als het aankomt op voorbereiding voor een WK. Als Sagan nu ergens behoefte aan heeft, is het een rustige opbouw via de Canadese klassiekers naar het WK. Nu gaat hij straks weer twee weken een beetje half de Vuelta rijden, daardoor geen rit pakken, maar zich ondertussen wel naar de klote rijden voor het WK.

Het blijft wel een beetje pijnlijk dat Sagan nog nooit echt heeft meegestreden voor een overwinning, laat staan medaille, op het WK. En dat op parcoursen die hem stuk voor stuk lagen (Firenze uitgezonderd, dat was te zwaar).
17-08-2015 12:34
Jammer dat Lobato niet mee gaat. Er zitten zat punch ritten in dit parcours die hem liggen. Hij lijkt toch nog niet 100% hersteld te zijn na die die zware val van een paar maanden terug, reed in Polen en Eneco ook onzichtbaar rond.
17-08-2015 12:38
@LL, purito
Hier ben ik het niet mee akkoord. Uiteindelijk maakt het niet echt uit welke voorbereiding je kiest, je moet gewoon in vorm zijn en die absolute topvorm kan je dan zoeken in de Vuelta of Canada.

Ik denk dat de Vuelta zelfs een rustigere voorbereiding is dan Canada voor Sagan als hij in vorm zit toch. Hij pakt vlug een ritje en traint voor de rest gewoon voor het wk. Na 2 weken zal hij dan uitstappen.

Je bent ontgoocheld dat Sagan nog niet meespeelde op een wk. Logisch, buiten in Firenze zat hij nooit in vorm. En Firenze bleek inderdaad te zwaar. Het is een jammerlijk fenomeen bij Sagan: het uitbollen na de Tour, geen motivatie meer hebben om te trainen, waardoor zijn voorjaar ook altijd een pak minder is dan de tour.

1 keer had hij wel de motivatie: toen won hij in Canada en werd hij zesde in Firenze. Ik heb er goede hoop in dat het dit jaar opnieuw zo gaat zijn, want ik denk dat hij echt een klik heeft gemaakt na het voorjaar.

Edit: misschien een wat vreemde zinsbouw, maar ik zit op mijn gsm en dat maakt het wat onoverzichtelijker. ;)
17-08-2015 13:07
Geen Anton? Jammer.
17-08-2015 13:28
Anton heeft niet bepaald grote koersen gereden dit jaar. Die lijkt op een zijspoor te staan. Ik had Ruben Fernandez verwacht.
17-08-2015 13:49
@Sagan=hulk
Dat Sagan een rit gaat winnen deze Vuelta is allesbehalve een zekerheid. Vorig jaar won hij ook geen etappe. En was hij ook duidelijk oververmoeid, dat zag je al in koers.

En op basis van de laatste dagen in de Tour concludeer ik eveneens dat Sagan wat vermoeid uit de Tour is gekomen. En volkomen logisch, want hij reed op momenten echt als een waanzinnige. Hij moest ook dieper gaan om die puntentrui binnen te halen. En om nu, na vermoeid uit de Tour te zijn gekomen, twee weken Vuelta daaraan vast te plakken? Dat lijkt me niet verstandig.

Vaak vind je je vorm door juist gas terug te nemen, om daarna weer gericht op te bouwen met specifieke training. En het klinkt allemaal leuk en aardig, rustig de Vuelta rijden. Maar je rijdt hem toch. En je moet al die bergen over, en dat allemaal op tijd. Dan ga je hoe dan ook diep op bepaalde momenten.

Overigens reed Sagan, zoals je aangeeft in je post, in 2013 echt wel op topniveau op het WK. Eigenlijk de enige keer in zijn loopbaan. En dat met de Canadese klassiekers als voorbereiding. Nog een reden om die voorbereiding toe te passen.

Ik hoop overigens vurig dat Sagan wereldkampioen wordt. Een betere WK is er niet in mijn ogen.
17-08-2015 13:54
Ik dacht dat Intxausti ook mee zou gaan.
17-08-2015 14:16
Intxausti en,of Ruben Fernandez, wat ik een groot talent vind, had ik hier ook verwacht ja maar de filosofie van Movistar over het wel of niet selecteren van de renners is wel vaker niet te volgen.
17-08-2015 14:37
Fernandez heeft de Giro al gereden, is nog een jonge jongen, moet je niet te veel belasten. En Intxausti verlaat de ploeg waarschijnlijk dus ook dat is nog wel te begrijpen dat ze hem daarom niet opstellen.
17-08-2015 14:51
@purito
Als hij vorig jaar slecht was door oververmoeidheid dan geef ik je groot gelijk. Maar ik denk dat hij vorig jaar na de tour de fiets gewoon enkele weken opzij heeft gezet en gedacht dat het wel goed zou komen met de Vuelta te rijden.
Daarom hoop ik dat het dit jaar niet ook het geval is. Als hij deze weken gewoon elke dag rustig zijn kilometers heeft gemaakt zonder overdrijving komt het wel goed voor het wk. Maar je zal rap zien of Sagan iets gaat doen op het wk of niet.

Ik blijf erbij dat er iets te veel aandacht gaat naar de perfecte voorbereiding. Hetzelfde beeld in het voorjaar, het is op training dat je je conditie moet kweken en niet in wedstrijden. Ik blijf erbij dat je als klassiek renner gewoon aan je seizoen kunt beginnen in de omloop.
17-08-2015 18:06
Vorig jaar had Sagan voor de Vuelta al aangegeven dat er niet te veel van hem verwacht moest worden, en dat hij knecht zou zijn. Dat zal dit jaar vast ander zijn, met Oleg als baas.
17-08-2015 19:24
@purito
In 2013, het enige jaar waar Sagan op topniveau reed in het najaar had hij ook veel koersdagen. Voor de 2 Canadese koersen reed hij nog de USA Pro Challenge en de Tour of Alberta, wat uitkomt op 14 koersdagen. Maar toen reed hij wel zeer degelijke resultaten in die wedstrijden. Dus als Sagan gemakkelijk fietst in de vuelta en na een vijftiental dagen afstapt. Vervolgens wat rusten en dan kan hij met de befaamde supercompensatie knallen in het WK.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.