Vuelta 2017: Mohoric beste vluchter in Cuenca, Bol stijgt naar plek zeven algemeen
foto: Sirotti
vrijdag 25 augustus 2017 om 17:32

Vuelta 2017: Mohoric beste vluchter in Cuenca, Bol stijgt naar plek zeven algemeen

Matej Mohoric heeft de zevende etappe van de Vuelta a España gewonnen. De Sloveen van UAE Emirates toonde zich de beste van een ruime kopgroep, waaruit hij 15 kilometer voor de finish ontsnapte. Solo passeerde hij de finish. Jetse Bol kwam in een derde groepje als zevende over de finish.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Weer Jetse Bol
Alweer kreeg een grote kopgroep de ruimte van het peloton. Met Jetse Bol zat er één Nederlander in de kopgroep. Thomas De Gendt en Floris De Tier zorgden voor de Belgische inbreng. Onze landgenoot van Manzana Postobón was de best geplaatste renner op 8.55 van Chris Froome. De voorsprong groeide halverwege de etappe even richting de acht minuten, maar virtueel in het rood reed Bol op dat moment nog niet.

Nervositeit door waaiers
In het peloton controleerde Sky. De koers leidde het peloton door de open vlaktes van de regio Cuenca, waar de wind ook zo zijn invloed had. Ruim 50 kilometer voor de meet zorgde dat voor nervositeit en enkele waaiers van renners die achteraan het peloton losten. Mede doordat Sky geen initiatief toonde, konden alle gelosten weer terugkeren.

Bol virtueel leider
In de aanloop naar de klim van de Alto del Castillo ging de rem erop in het peloton, waardoor Bol alsnog virtueel leider werd. De nervositeit nam wel toe bij de vluchters, die gingen pokeren. Op het kasseienklimmetje in Cuenca spatte de kopgroep uiteen. De ontsnapte Mohoric kreeg bijval van Rojas, De Gendt en Poljanski. Bol zat daarachter in een groepje met De Marchi en De Tier.

Mohoric maakt het af
Mohoric demarreerde net na de top opnieuw, dit keer met succes. In zijn kenmerkende stijl daalde hij richting de oude binnenstad van Cuenca, terwijl hij de groep met De Gendt en Rojas op achterstand reed. In de sprint om plek twee bleek Poljanski de betere van Rojas. Jetse Bol kwam als zevende over de finish, hij werd daarmee de beste Nederlander.

foto: Sirotti

Sky wil de rode trui behouden
In het peloton nam Sky de kop. De renners verkozen het gootje aan de zijkant van de weg boven de keien in het midden van de weg, maar van een aanval was geen sprake. Op de top bleken alle favorieten op hun post te zitten. Even leek het verschil weer te groeien in het voordeel van Jetse Bol, maar door hard werk van Sky mocht ook na de zevende etappe Chris Froome de leiderstrui aantrekken. Onze landgenoot stijgt wel naar de zevende plek in het algemeen klassement.

Opvallende afwezige in de favorietengroep was Wilco Kelderman, die een tiental seconden later over de streep kwam in het wiel van zijn ploeggenoot Sam Oomen. De kopman van Sunweb kreeg 20 kilometer voor de finish een lekke band en kreeg het dus niet voor elkaar om bijtijds terug te keren in het peloton.

RIDE Magazine
67 Reacties
25-08-2017 18:44
Voor Oomen is het zijn eerste grote ronde. Niet gek dat hij dan in dienst rijdt toch? Zijn kans komt nog, vaak genoeg waarschijnlijk.

Bol rijdt echt geweldig. Zo doe je dat, als renner van een ploeg met een wildcard je sponsor in de spotlights zetten.
25-08-2017 18:49
Wel jammer trouwens dat Sky Bol niet een paar dagen de rode trui gunt. Dat zou echt geweldig zijn voor die ploeg en Bol zelf. Dat maakt Sky er voor mij niet sympathieker op.
25-08-2017 18:49
Jetse Bol toont zijn klasse en nu hopend dat hij snel opgepikt wordt
door een pro team of een pro continental team welke de betere wedstrijden
kan/mag rijden.
Jetse is eindelijk weer boven water , prima .
25-08-2017 19:00
Jetse Bol naar Wk in Bergen, i.p.v Terpstra, want die bakt er niets van in de
Vuelta, en die zal ook van geen waarde zijn op de WK voor de kopmannen zijn.
Ik heb gehoord dat Terpstra al geselecteerd is VOO de WK, op grond waarvan
heeft hij hier recht op.
Ik kan geen uitslagen vinden de laatste maanden , waarom hij daar recht op heeft.
Wat hebben we aan hem , als hij er na 100 km de brui aangeeft?
25-08-2017 19:04
Volgensmij ben ik hier de enige die de breuk zag van het peloton??

Net voor de klim van het peloton zag je het beeld waarbij 40 renners in de achtervolging waren op ongeveer 30 seconden achterstand. Daarbij zag je ook een 4tal Sunweb renners vanuit de achterhoede naar voren komen, ik dacht al.. Daar gaat Kelderman.

Maarja
25-08-2017 19:28
Jetse Bol alsjeblieft NIET naar een WT ploeg. Dan verdwijnt hij weer in de anonimiteit. Werken voor kopmannen. Nee ! Lekker het avontuur blijven opzoeken en voor zichzelf koersen. Ik vind dat hij dit jaar gewoon een leuk programma rijdt. En nu een super Vuelta.
25-08-2017 19:29
@LutsenkoFan je was niet de enige en ik dacht hetzelfde (al had ik de hoop dat het om Barguil ging)
25-08-2017 19:30
@ LF nee hoor , hier kwam de breuk ook in beeld....
25-08-2017 19:39
@mare dat Terpstra geen uitslag heeft gereden is niet gek aangezien ie 2x gevallen is met een langere revalidatie sinds dit voorjaar. Gisteren begonnen met wielrennen kijken?
25-08-2017 19:53
@ Elrio : ik dacht dat het Harry was...
25-08-2017 20:00
Kruijswijk in ieder geval een dagje normaal doorgekomen. Benieuwd hoe die er morgen voor staat.
25-08-2017 20:24
Ja, dat irriteert mij ook mateloos, dat in grote ronden sky alles zo compact houd dat Froome (of een ander) de ganse tour het leiderstricot draagt. Sport is natuurlijk niet de plek voor cadeautjes, maar je kunt van die leuk rijdende types toch wel eens wat gunnen. Als een Bol of soortgelijke renner eens een paar daagjes met een behapbare voorsprong de leiderstrui kan dragen, dan doet dat zo'n rijder en het team zo veel. Dat lijken ze de laatste tijd iedereen te misgunnen. Beetje zonde....
25-08-2017 20:50
@arjando.ooms. Dus volgens jou , doet Terpstra het geweldig, en dat rechtvaardigd dat hij mee moet naar de WK.
Je kunt supporter zijn van Terpstra, maar als er meer renners beter zijn , dan moeten deze mee.
Ik ben een liefhebber van wielrennen, maar dan wil ik kijken naar renners
die hun uitverkiezing verdiend hebben in de laatste maanden.
En dat hij is gevallen en moet revalideren en moet terug komen, dat is jammer maar dat moet niet ten koste gaan, van renners die wel goed zijn.
Niet op de naam Terpstra selecteren.
25-08-2017 21:22
Mohoric wint, Bol in de top 10. Leuk voor die jongens, maar de etappe vond ik verder nogal suf. Doe mij maar een gevecht voor de zege tussen de favorieten of een mooie massasprint. Vluchters vind ik helemaal niks.
25-08-2017 21:50
Sam Oomen bestaat niet.
26-08-2017 01:18
Oomen heeft zich weer 20km het schompes moeten rijden voor Kelderman in de achtervolging op Froome. Om moedeloos van te worden... Nou ja, Oomen doet het in ieder geval goed!
26-08-2017 11:57
Dat bol goed rijd in 180k etappes zegt niet dat ie in 250k eendagswedstrijd ook presteert. Terpstra is, mits enigszins op de weg terug, iig bij een off day ook goed op het vlakke. Kan ook op kop sleuren indien nodig.
Hij rijdt de vuelta meestal vrij anoniem dus uitslagen zeggen niet zoveel. Die zijn vergelijkbaar in de vueltas waarna hij weer eens de enige Nederlander is die in de finale van wk serieus meerijdt. Hij is de enige topper in klassiekers die altijd minstens subtop haalt. Zelfs in de heuvels van agressie heeft hij zich vaker laten zien afgelopen jaren dan gesink mollema dumoulin.
Status is niks als het zo dramatisch als dit jaar blijft. Maar zn nut staar of valt met goede afspraken met de bondscoach. Normaal hoeft ie nooit voor andere Nederlanders te rijden dus gedrag uit verleden zegt niet zoveel. Bij quick step kan ie zich prima wegcijferen dus als de situatie daarom vraagt is ie daartoe bereidt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.