Vuelta 2017: Sunweb stuurt Barguil naar huis
foto: ASO
zaterdag 26 augustus 2017 om 10:14

Vuelta 2017: Sunweb stuurt Barguil naar huis

Sunweb heeft vanmorgen Warren Barguil naar huis gestuurd. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De reden is naar verluidt dat Barguil vrijdag in de Vuelta niet wachtte toen zijn kopman Wilco Kelderman lek reed in de finale van de zevende etappe.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!
Barguil zou na afloop in de nabespreking hebben verklaard dat hij zichzelf in deze ronde niet ziet als knecht. De ploeg heeft hem vervolgens een harde sanctie opgelegd. Barguil stond na de zevende etappe op plaats dertien in het klassement, twee seconden voor zijn kopman Kelderman.

Update
Het nieuws is inmiddels door Sunweb bevestigd. “Barguil heeft duidelijk gemaakt dat zijn koerswijze niet in overeenstemming was met de doelen van de ploeg”, zo staat te lezen in een persbericht. “Hierdoor konden wij niet anders dan dit besluit te nemen.”

Barguil accepteert het besluit. “Ik verlaat de Vuelta omdat de ploeg dat wil”, stelt hij. “Ik voelde me erg goed en had goede benen. Ik wilde graag aanvallen in de bergen, zoals ik dat deed in de Tour de France. De Vuelta is een geweldige koers. Het is teleurstellend om naar huis te moeten, maar dit is een besluit van het team en dat moet ik accepteren.”

Na de Vuelta vervolgt Barguil zijn seizoen zoals gepland. Het worden zijn laatste koersen in het shirt van Sunweb, want volgend jaar rijdt hij voor Fortuneo-Oscaro.

[poll id=”588″]

RIDE Magazine
268 Reacties
26-08-2017 13:14
Ja, Barguil had ritten kunnen pakken en reclame kunnen maken voor de ploeg in deze Vuelta. Hij had in ieder geval weer in beeld gereden in bepaalde ritten. Wat dat betreft kun je stellen dat het team weet wat zijn karakter is en misschien muiterij had kunnen zien aankomen.

Toch verwacht je als organisatie van je werknemers dat zij zich conformeren aan de doelstellingen van de organisatie. Hoe vervelend dat ook is voor de individu in kwestie. Je krijgt een taak en die moet je uitvoeren. Daarom gaat Barguil ook weg en dat juich ik wel toe. Hij weet dat hij de kopman wilt zijn en niet de knecht. Daar heb ik respect voor. Er is niks vervelenders dan renners die weten wat hun taak is en dan vervolgens lopen janken. Zodra je denkt dat je hetzelfde kunt, probeer het dan lekker zelf.

In dit geval is ook Barguils reactie dat hij zijn eigen plan wilt trekken correct. Hij geeft eerlijk aan dat hij niet wilt knechten. Maar dan is het ook logisch dat het team zegt 'dan hebben we je hier niet nodig'. Je kunt dit natuurlijk niet gedogen. Als een renner openlijk muit, dan is het klaar. Het zou een hele vervelende sfeer opleveren in de komende weken als Barguil gewoon zijn eigen plan mocht trekken.

Voor Sunweb is het een les voor de toekomst om renners op te stellen die bewezen hebben dat zij zich aan de teamorders houden en ook blijvend willen houden. Barguil en Kelderman hadden al problemen in het verleden, maar je gaat er toch vanuit dat deze issues waren gladgestreken. Dit is gewoon een dikke fuck you naar Kelderman van Barguil. Prima, natuurlijk, maar niet als hij de aangewezen kopman is.
26-08-2017 13:16
Als ploegleider zou ik nooit aan barguil gevraagd hebben om te knechten want je weet op voorhand dat die jongen daar problemen mee gaat hebben, terecht of of onterecht.
Ik heb hem nooit echt in kechtenrol gezien dus wat had sunweb dan gedacht dat er ging gebeuren????? Als hij vroeger niet moest knechten waarom dan nu wel? Nee nee plaatje van sunweb klopt helemaal niet, ze zijn gewoon rancuneus.
Nu hij eindelijk weer op niveau is wil barguil resultaten behalen en ervaart hij knecht zijn als een straf omdat hij weg gaat. Logisch toch? Ik zou hem nooit knecht gemaakt hebben voor vuelta ook al omdat je weet dat half frankrijk hem nu op handen draagt.
Als ploegleider moet je je kunnen voorstellen wat er in die gasten hun kop omgaat en ze proberen te begrijpen en het beste voor iedereen trachten na te streven. Als kelderman druk heeft gezet op ploegleiding dan loopt die kerel ferm naast zijn schoenen.
26-08-2017 13:17
Wie betaalt, bepaalt. Afgezien daarvan zijn de keuzes van de ploeg nogal ondoorgrondelijk.
26-08-2017 13:19
@schipperaar

Is het weer Happy hour bij de roeivereniging?
26-08-2017 13:20
Poels"moet" weg bij Sky volgens velen, Barquil is direkt arrogant, verwend en egoistisch als ie voor eigen succes wil naar een Franse ploeg. Heeft Sunweb al iets meer gebracht dan Wilco in heel zijn karriejerre en gaf samen met Matthews de afgelopen tour glans ondanks de strakke hegemonie van Sky, smaakmakers noemen we dat, kort geheugen bij SUNWEB.
26-08-2017 13:23
@pieterje
Van vijf tot acht, nog ff geduld, we zitten vlakbij de Kaag, voor niet leden 3 halen, 2 betalen, voor ons de helft.
26-08-2017 13:23
De Franse volgers zijn toch minder blij met de uitsluiting dan veel wielerflitsers hier.
Quote:
Keldermann, c'est qui...?
en meer hier bij l'Equipe.

En hier twitterende Fransen.
Quote:
Non mais, le @TeamSunweb, vous êtes sérieux, là !? Réaction puérile de gamins de maternelle !


Maar er zijn ook Fransen die vinden dat hij moet luisteren naar de teamorders.
26-08-2017 13:29
kelderman c est qui? Lol....ik zat er op te wachten
26-08-2017 13:29
Mooie foto
26-08-2017 13:36
Toch kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor Dumoulin en Sunweb volgend jaar in de Tour. Jammer. Barguil rijdt volgend jaar misschien eerder tegen dan voor Sunweb.
26-08-2017 13:39
Helaas dat dit zo moet lopen. Kost energie die je beter op je trappers kwijt kan. Hoop dat Sam er iets van gezegd heeft, vertrouw dit hem wel toe. Afspraak is afspraak telde blijkbaar niet meer voor monsieur Barguil met z'n Virenque adoratie. Begrijpelijke ingreep van team Sunweb, getuigt van principes en leiderschap.
26-08-2017 13:41
Toen Contador zijn eigen ploegmaat (Armstrong) aanviel in de Tour vonden de meesten het prachtig. Nu Barguil niet wacht op een Nederlander is het vreselijk. Dat heet chauvinisme en nu van toepassing op hoogstwaarschijnlijk landgenoten van mij, oftewel Nederlanders.
Droevig, droevig. Trouwens, kapitaalvernietiging van Sunweb. Diegene die in de Vuelta de meeste kans heeft op succes wegsturen.
26-08-2017 13:47
redactie, hulde voor de bijgevoegde foto.
26-08-2017 13:48
Ach man... Iedereen hier weet toch ook wel dat Barguil hier nooit naar huis zou zijn gestuurd als hij nog een contract voor volgend jaar had.

Echt waar.. Voordat de Vuelta begon was het al duidelijk dat Barguil niet als knecht mee werd genomen maar als iemand die voor zijn eigen kansen mag gaan. Dat deed hij en de actie die hij gisteren leverde heeft hij ook recht naartoe gehad.

Het zou maar andersom zijn geweest dat Kelderman de "knecht" was en Barguil de kopman. Ik weet zeker dat men hier letterlijk een jaar over zou gaan janken. Puur omdat hier iedereen zo geblinddoekt rond loopt met enkel de kleuren Rood-Wit-Blauw in die horizontale volgorde.
En als er ook maar iemand hier tegen is, is het een beroepsrenner of een wielerfan zelf. Dan krijgt die gelijk de volle laag.

Trouwens ik zeg niet dat Barguil hier onterecht of terecht uit is gestuurd. Maar ik weet wel dat hier ongetwijfeld meer speelt, en dan kom ik al snel uit op zijn ploeg van 2018. Die ploeg is geen Sunweb en daarom is hier de ploegleiding zo "Stoer" om hem eruit te durven gooien.

Hou aub op met dat eeuwige verdedigen tegenover je landgenoot.
26-08-2017 13:50
Trouwens... In de Tour was iedereen nog zo lofvol over deze meneer Barguil met zijn geweldige manier van koersen en dat Sunweb zo'n geweldige ploeg heeft. Puur omdat ene Tom Dumoulin daar rondrijdt en het in basis nog steeds een Nederlandse Ploeg is.
26-08-2017 13:56
Knechten voor Kelderman? Hij is gewoon beter dus waarom zou je dan voor hem moeten knechten? Je kan toch ook gewoon zeggen dat er twee kopmannen cq beschermde renners zijn ?
26-08-2017 14:03
Barguil is natuurlijk een wat interessantere renner om te volgen dan de kleurloze Kelderman, wat niet wegneemt dat ook hij zich aan teamorders dient te houden. Uiteraard speelt ook mee dat hij vertrekt bij de ploeg, ze hoeven hem niet te vriend te houden.

Misschien moet Raymond Kerckhoffs eens een columnpje wijden aan het grote aantal renners dat met ruzie vertrekt bij de ploeg-Spekenbrink. Gokje: gaat niet gebeuren ;)
26-08-2017 14:05
Onbegrijpelijk. Alsof is net zo goed als kelderman. Waarom zou ie moeten wachten+? Voor die drie seconden minder tijdsverlies van kelderman die nog niet eens in de top 3, nee nog niet eens in de top 10 staat.. bizar
26-08-2017 14:14
Aan de foto te zien heeft hij gewoon spijt van zijn daad.
26-08-2017 14:16
Die foto is idd fantastisch.
26-08-2017 14:18
@Schipperaar. Zit je iets dwars? Gooi het er maar uit hoor! Wat ik bedoel met ploeggeest? Precies zoals de betekenis van het woord aangeeft. Zoek het eens op als je het niet weet. In het Engels "teamspirit" of om jouw 2-talig landje te blijven "esprit d'equipe". Fijn overigens dat jij fransen niet arrogant vindt. Ik heb 4 jaar in Frankrijk gewerkt (net terug) en kan niet zeggen dat het echte "teamplayers" zijn. Maar fijn dat jij andere ervaringen hebt en beter frans spreekt dan de gem. Nederlander.
26-08-2017 14:27
'Au' revoir Warren... lekker op de bank liggen...:-)
26-08-2017 14:29
@LutsenkoFan
"Voordat de Vuelta begon was het al duidelijk dat Barguil niet als knecht mee werd genomen maar als iemand die voor zijn eigen kansen mag gaan."
Bron? Want ik geloof het namelijk niet. Zeker bij een team als Sunweb zal altijd het team voorop staan. Ik geloof dat hij de garantie gekregen heeft om in bepaalde etappes voor zijn eigen kans mag gaan, maar als niet-klassementsman zal er zeker verwacht van hem zijn dat hij in zulke omstandigheden helpt.
Verder maakt het verlaten van Barguil het natuurlijk makkelijker. Sunweb hoeft hem niet tevreden te houden.
Waarom noem je trouwens het er uit gooien zo denigrerend "stoer"? Wat heeft heeft deze term er mee te maken? Het zijn jouw woorden en ik denk niet dat Sunweb dit zelf een passend woord vindt.
26-08-2017 14:31
Als hij komend jaar nog voor Sunweb zou rijden hadden ze dit natuurlijk nooit gedaan.
26-08-2017 14:33
Als hij nou schaduwkopman was achter Kelderman dan had Barguil een punt gehad. Nu reed hij niet voor het klassement en dan moet hij zijn kopman helpen, heel simpel. Afspraak is afspraak. Als die omhoog gevallen fransman zich daar niet aan wenst te houden dan is er maar 1 oplossing, naar huus! Doet het management van sunweb dit niet, dan zetten ze hun geloofwaardigheid op het spel.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.