Vuelta 2017: Sunweb stuurt Barguil naar huis
foto: ASO
zaterdag 26 augustus 2017 om 10:14

Vuelta 2017: Sunweb stuurt Barguil naar huis

Sunweb heeft vanmorgen Warren Barguil naar huis gestuurd. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De reden is naar verluidt dat Barguil vrijdag in de Vuelta niet wachtte toen zijn kopman Wilco Kelderman lek reed in de finale van de zevende etappe.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!
Barguil zou na afloop in de nabespreking hebben verklaard dat hij zichzelf in deze ronde niet ziet als knecht. De ploeg heeft hem vervolgens een harde sanctie opgelegd. Barguil stond na de zevende etappe op plaats dertien in het klassement, twee seconden voor zijn kopman Kelderman.

Update
Het nieuws is inmiddels door Sunweb bevestigd. “Barguil heeft duidelijk gemaakt dat zijn koerswijze niet in overeenstemming was met de doelen van de ploeg”, zo staat te lezen in een persbericht. “Hierdoor konden wij niet anders dan dit besluit te nemen.”

Barguil accepteert het besluit. “Ik verlaat de Vuelta omdat de ploeg dat wil”, stelt hij. “Ik voelde me erg goed en had goede benen. Ik wilde graag aanvallen in de bergen, zoals ik dat deed in de Tour de France. De Vuelta is een geweldige koers. Het is teleurstellend om naar huis te moeten, maar dit is een besluit van het team en dat moet ik accepteren.”

Na de Vuelta vervolgt Barguil zijn seizoen zoals gepland. Het worden zijn laatste koersen in het shirt van Sunweb, want volgend jaar rijdt hij voor Fortuneo-Oscaro.

[poll id=”588″]

RIDE Magazine
268 Reacties
1 3 4 5 6 7 11
26-08-2017 10:59
Het is goed recht van Sunweb, al zal je de Fransen hier niet blij mee maken. En tog voorschrijft het traditionele wielrennen dat teamafspraken dienen gerespecteerd worden. Ik denk niet dat ik een potentiele ritwinnaar eruit zou gooien, dan maar in een hoekje zetten in het Hotel. Maarja Sunweb-leiding wil opvalle met streng zijn. Zoals je zegt waarom Warren? Je ging tog niet voor een Klassement? Jammer
26-08-2017 10:59
Ze durven bij Sunweb in ieder geval wel een besluit te nemen. Chapeau. Al stuur je nu wel je beste renner naar huis denk ik, die misschien wel top vijf had kunnen rijden. Dat moet ik van Kelderman nog maar zien.
26-08-2017 11:00
@Nibs

Wat heeft nationaliteit hier nou weer mee te maken?
26-08-2017 11:00
De reactie op de site van Sunweb is vrij duidelijk. Barguil ziet een andere rol voor zichzelf en legt zich neer bij de beslissing van het team. Het team stelt het teambelang voorop en benadrukt dat Barguil en het team veel successen hebben behaald. Hij rijdt wel zijn verdere programma.

Viel me in de Tour ook al op dat hij in de bus zich wat leek af te zonderen van het team. Wat apart van het team. Er zal dus wel een geschiedenis aan vooraf zijn gegaan en gister bij de nabespreking zal de bom wel zijn gebarsten.
26-08-2017 11:02
Dat is het hem nu net je kan barguil toch niet naar vuelta sturen als knecht na zo een tour de france. Zij hebben hem als kecht naar ginder gestuurd uit wraak voor zijn vertrek.
Dat is de fout vd ploegleiding die wraakt neemt en barguil die niet naar waarde geschat wordt.
Zo werkt dat niet in het wielrennen....
26-08-2017 11:02
Quote:
maar ik schat de teamleiding van Sunweb nu niet als hele domme jongens in.

Maar misschien wel als een tikkeltje rancuneus. Kittel is daar niet leuk weg gegaan en De Kort en Degenkolb volgens mij ook niet.
26-08-2017 11:02
Ben nu al benieuwd naar de mening van de Cauwer.

Als je trainer zegt dat je dit seizoen (grote ronde) verdediger bent en je gaat toch in de voorste linie staan dan word je ook op de bank gezet. Ik geloof wel dat Kelderman (en Oomen) hun zegje hebben gedaan.

In de Giro leek Wilco herboren, zijn resultaat in rondes van 1 week zijn behoorlijk, hij verdient daarom ook gewoon het vertrouwen.

Edit: als Warren wilde aanvallen zoals in de tour dan had hij toch ergens tijd moeten gaan verliezen. Die laten ze echt niet zomaar rijden als hij zo dicht in het klassement staat.
26-08-2017 11:03
Over "creating memories" gesproken. Deze actie is toch wel iets dat men lang zal heugen.
26-08-2017 11:03
Dit doet me denken aan de beslissing van Robb Stark. En we weten allemaal hoe het met hem afliep.
26-08-2017 11:03
Opvallend. Stond vrijwel gelijk Keldermsn, dus welk tactisch meesterbrein bedenkt het om een renner met de capaciteiten van Barguil te laten afzakken voor een kopman, die zeker niet de betere renner is, al iemand bij zich heeft, en die toch al kansloos is voor het podium?
Of zou er meer achter steken? Misschien andere dingen gedaan die niet mogen?
26-08-2017 11:04
Was het niet zo dat Kelderman en Barguil een tijdje geleden een incident hadden, toen ze nog niet voor dezelfde ploeg reden? Dacht in de Tour van 2016. Wellicht een oorzaak voor de instelling van Barguil
26-08-2017 11:04
Grappig hoe hier sommige mensen tijdens de Tour of voor de Vuelta zeggen dat Landa of Poels gevangen zitten in hun Sky trein, terwijl ze misschien wel beter zijn dan hun kopman. Ik herinner noch de gigantisch positieve reacties toen Landa met Contador op stap ging. Was dat gepland door de ploeg? Nooit, no way, jamais, nunca, Niemals. Nu gebeurt hetzelfde met Barguil en Kelderman (20x minder erg ivm Landa), maar is iedereen plots wel akkoord dat de knecht zich altijd moet schikken naar de kopman (terwijl in dit geval de kopman nul kansen heeft op de eindzege, en quasi nul op een podium). Twee maten twee gewichten, gebeurt wel vaker bij de leden hier.
26-08-2017 11:04
Er zijn er hier een aantal waarvan ik blij ben dat ik niet onder hen hoef te werken. Je beste renner mag alles uitvreten want die stuur je niet naar huis? Heel bizar. Hoe goed Kelderman rijdt doet ook niet ter zake, als Barguil gister wacht en mee helpt verlies je waarschijnlijk allebei niks. Kopmanschap krijg je en pak je absoluut niet zelf, wegwezen is de enige juiste sanctie, sfeerspons.
26-08-2017 11:04
@jkjustin
Op een internationaler forum zou het resultaat er helemaal anders uitzien...dat weet u ook.
Hier zijn er zelfs die mij proberen wijsmaken dat kruiijs een bewezen intrinsiek betere klimmer is dan nibali..
Allez u begrijpt dat dit enkel op een nederlands forum kan
26-08-2017 11:06
Het gaat nu om Barguil die moet knechten voor Kelderman en uit de ploeg wordt gezet en bijna iedereen vindt het terecht. Toch wel opmerkelijk gezien de vele reacties in de Tour betreffende Landa-Froome. Het zijn robots alles wordt van bovenaf beslist en bakken kritiek op Team Sky. Nu gaat het om Subweb met een kopman die misschien top 10 kan rijden en is het allemaal logisch...

Edit: oh ik zie nu dat werner bijna hetzelfde zegt nou in dat geval ben het met hem eens.
26-08-2017 11:07
@raketvuist
Vooraf:
Sunweb heeft 7 knechten, 1 kopman en 1 rittenkaper/wisselkopman die dat eigenlijk om "ploegbelangen" (aka geen contract volgend jaar) niet mag zijn.
Nu:
Sunweb heeft 7 knechten en 1 kopman.
Zo zie ik het. Ze zijn iets verloren, en hebben ervoor niets in de plaats gewonnen. Min/nul situatie.
26-08-2017 11:08
@kosmonaut
Moest ik ook even aan denken, die andere dingen. Al is het maar omdat dit voorval herinneringen oproept aan de Rabo-ploeg die Rasmussen naar huis stuurt.
26-08-2017 11:09
Kelderman en Barguil schijnen gisteravond bijna met elkaar op de vuist te zijn gegaan volgens cope.es. Dat zou je dan weer niet verwachten van Kelderman, maar blijkbaar is die toch goed in het opeisen van zijn plaats. En dan is het logisch dat je daar als ploegleiding ingrijpt.
26-08-2017 11:09
logisch anders ging dit alleen maar meer gebeuren ze hadden hem niet mee moeten nemen je weet dat die nu schijt heeft aan het team omdat die volgend jaar ergens anders rijd
26-08-2017 11:10
Prima beslissing. Dit gaat over meer dan alleen deze Vuelta. Subweb is heel goed en succesvol in het teamspel. En dit is dus een signaal naar alle ploegleden: alles voor het team, altijd. En een signaal naar alle kopmannen: wij staan ondubbelzinnig achter je.

En Barguil begrijp ik niet. Jaren geleden wilden ze hem bij de pro conti's nog niet hebben. Subweb heeft hem gemaakt tot de renner die hij nu is. Lekker bedankje is dit, zo na de tour.

En voor allen die dit 'belachelijk', 'overtrokken' vinden en het op een sekte vinden lijken: sunweb zal om jullie lachen. Een klein ploegje die dmv een ijzeren filosofie ongekend succesvol werd. Al helemaal afgemeten naar budget. Eat your heart out.
26-08-2017 11:11
http://www.wielerflits.nl/nieuws/187717/barguil-ergerde-zich-aan-afwachtende-kelderman.html
Context matters, het zijn gewoon geen vrienden (lees vijanden) en de kopman voelde die negatieve aardstralen gewoon dwars door zijn buik vliegen (mogelijk de reden voor lekke banden en valpartijen wegens verstrooidheid). Gelukkig zal het nu beter gaan, want ze hebben er iets voor in de plaats gekregen dat goed is voor de prestaties. Iets is euh euh, wacht nee ok ze hebben er niets voor in de plaats gekregen.
26-08-2017 11:12
"Warren, supergoed gereden in de Tour, maar in de Vuelta offer je je eigen kansen op voor Wilco, is dat duidelijk?"
"Tuurlijk baas, ik zal voor hem knechten!"

Ik heb zo het vermoeden dat deze conversatie niet heeft plaatsgevonden.
26-08-2017 11:13
Quote:
Ik voelde me erg goed en had goede benen. Ik wilde graag aanvallen in de bergen, zoals ik dat deed in de Tour de France.

Hieruit blijkt gewoon dat hij van plan was om alleen voor zichzelf te rijden. Alle aandacht weer voor zichzelf opeisen. Best triest vind ik dat, als je teamorders zijn om voor Kelderman te rijden. En dat alles na één goede Tour. Is natuurlijk wel jaren door de Fransen bestempeld als 'de Franse toekomst'. Jammer, na de succesvolle Giro en Tour hing er volgens mij een goede teamspirit bij Sunweb. Volgend jaar is hij in ieder geval weg. Kan hij lekker doen wat hij zo graag wilt: Alle aandacht opeisen en alles voor hem alleen.
26-08-2017 11:13
@ronddraaien
Je beantwoordt mijn vraag niet. Vind jij het acceptabel dat Barguil teamorders negeert? Want dat is wat hij gedaan heeft.
26-08-2017 11:14
Ze hadden hem beter niet kunnen meenemen naar de Vuelta. De ploegleiding had dit kunnen zien aankomen.
1 3 4 5 6 7 11

Om te reageren moet je ingelogd zijn.