Vuelta 2017: Sunweb stuurt Barguil naar huis
foto: ASO
zaterdag 26 augustus 2017 om 10:14

Vuelta 2017: Sunweb stuurt Barguil naar huis

Sunweb heeft vanmorgen Warren Barguil naar huis gestuurd. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De reden is naar verluidt dat Barguil vrijdag in de Vuelta niet wachtte toen zijn kopman Wilco Kelderman lek reed in de finale van de zevende etappe.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!
Barguil zou na afloop in de nabespreking hebben verklaard dat hij zichzelf in deze ronde niet ziet als knecht. De ploeg heeft hem vervolgens een harde sanctie opgelegd. Barguil stond na de zevende etappe op plaats dertien in het klassement, twee seconden voor zijn kopman Kelderman.

Update
Het nieuws is inmiddels door Sunweb bevestigd. “Barguil heeft duidelijk gemaakt dat zijn koerswijze niet in overeenstemming was met de doelen van de ploeg”, zo staat te lezen in een persbericht. “Hierdoor konden wij niet anders dan dit besluit te nemen.”

Barguil accepteert het besluit. “Ik verlaat de Vuelta omdat de ploeg dat wil”, stelt hij. “Ik voelde me erg goed en had goede benen. Ik wilde graag aanvallen in de bergen, zoals ik dat deed in de Tour de France. De Vuelta is een geweldige koers. Het is teleurstellend om naar huis te moeten, maar dit is een besluit van het team en dat moet ik accepteren.”

Na de Vuelta vervolgt Barguil zijn seizoen zoals gepland. Het worden zijn laatste koersen in het shirt van Sunweb, want volgend jaar rijdt hij voor Fortuneo-Oscaro.

[poll id=”588″]

RIDE Magazine
268 Reacties
1 4 5 6 7 8 11
26-08-2017 11:14
@Bertvd

Bij het wielrennen wint nog altijd het individu, niet de ploeg. Binnen 10 jaar weet iedereen nog wat Dumoulin, Matthews en Barguil gepresteerd hebben dit jaar. Voor welke ploeg ze dat deden, interesseert niemand.
26-08-2017 11:16
Het is een belachelijke beslissing. Vuile was houd je binnenshuis. Zelfs als ze op de vuist zijn gegaan, stuur je Barguil niet weg. Er zijn genoeg andere sanctiemiddelen.

En ook als Barguil helemaal voor zichzelf rijdt, is hij van waarde voor Kelderman. Het is duidelijk dat Kelderman en Barguil elkaar niet liggen, maar daar ben je dus 'manager' voor. Als het een grote happy anarchistische vriendenploeg was, had je niet eens een ploegleider nodig.
26-08-2017 11:17
@WernerFranke

Appels met peren vergelijken.
Landa was mee in de aanval in een rit waar hij kon winnen en ook nog tactisch een rol speelde omdat hij de concurrentie onder druk zette.
Was het gisteren Froome geweest die lek was gereden (dan had het peloton waarschijnlijk gewacht) dan was er niemand van SKY die lekker voorin mocht blijven zitten.
26-08-2017 11:17
@Bert
Volgens mij zijn ze vooral 'ongekend succesvol' geworden dankzij enkele buitengewoon getalenteerde renners. Die ze vervolgens heel goed begeleid hebben. Het is onmiskenbaar dat ze iets goed doen bij dat team, maar dat betekent niet dat elke beslissing een applaus waard is.

Zoals eerder gezegd: ik vind dit een dapper besluit, maar het had niet nodig hoeven zijn. Had Barguil een vrije rol gegeven, of had 'm anders niet meegenomen. Of was op z'n minst vooraf zo duidelijk geweest dat deze situatie niet had kunnen ontstaan.
26-08-2017 11:17
Bevestigd toch de ieuze dat ploegen vaak renners niet meer mee nemen, waarbij de overstsp naar een andere ploeg voor het volgend seizoen bekend is.
Vond dat altijd een rare beweegreden om dan maar iemand thuis te laten, maar lijkt toch wel een juiste keuze om een renner dan noet op te stellen als ik dit zo zie.
26-08-2017 11:18
@Nibs
Kruijswijk die als top-3 renner aangegeven word kan je idd alleen maar hier vinden.
Verder heb ik geen idee hoe men hier internationaal naar kijk... en dat boeit me ook vrij weinig.
Terug op het onderwerp: Niemand op dit forum kent het gehele verhaal, en wss neemt sunweb deze beslissing een stuk gemakkelijker aangezien Barguil toch weggaat
26-08-2017 11:20
Gebruikersnaam: grapje dit toch? Dat weten wij tegen die tijd wellicht niet meer. Voor nu is belangrijk: zij flikten dit juist ook in belangrijke mate door het team.

Ik noem maar een naam: Froome ofzo. Die doet ook alles in z'n eentje.....
26-08-2017 11:21
@raketvuist
Nee, dat vind ik ook niet kunnen. Gezien de situatie en het moment in de wedstrijd (zowel het moment in de rit als het moment in een ronde van drie weken) vind ik de straf, als die er al moet zijn naast een uitbrander, gewoon uitermate overdreven.
Als er, zoals hierboven beweerd wordt, ook echt een fysiek gevecht was tussen beiden, had de ploeg wel geen andere keuze dan minstens één van de twee naar huis te sturen, en dan is de niet-kopman de meest logische keuze.
26-08-2017 11:21
Quote:
Verder heb ik geen idee hoe men hier internationaal naar kijk… en dat boeit me ook vrij weinig.


Soms kan het wel interessant zijn om eens een kijkje te nemen buiten de eigen echokamer.
26-08-2017 11:22
Goed foto erbij!
26-08-2017 11:23
Quote:
Gebruikersnaam: grapje dit toch? Dat weten wij tegen die tijd wellicht niet meer. Voor nu is belangrijk: zij flikten dit juist ook in belangrijke mate door het team.

Ik noem maar een naam: Froome ofzo. Die doet ook alles in z’n eentje…..


Ik noem een Dumoulin, die won de Giro ondanks zijn zwakke ploeg, even denken welke dat ook weer was.
26-08-2017 11:23
Wat je overigens ook mee moet wegen, is dat Barguil alles aan Sunweb te danken heeft, ook dat hij dit jaar weg mag, want hij had gewoon nog een contract. Als dit zijn dank is, dan zou ik hem ook wegsturen.
26-08-2017 11:23
edit redactie: niet doen
26-08-2017 11:24
@gebruikersnaam
Tuurlijk, maar wat boeit het hoe iemand uit duitsland, frankrijk of Belgie hiernaar kijkt?
Ze weten wss netzo weinig als ons. En ze zijn het er mee eens of niet.
Dus daarom lijkt het mijn geen boeiende zaak om naar het buitenland te kijken
26-08-2017 11:25
@ronddraaien
Je moet ook bedenken dat dit blijkbaar niet het eerste incident was. Hoe vaak moet je iemand waarschuwen voordat je harde maatregelen treft?
26-08-2017 11:25
@ Pedaleur: ja, ongekende talenten. Maar zou het écht toeval zijn dat ze bijna allemaal doorbreken. Dat toevallig zij alle krenten uit de pap vissen, ver voordat ze bij anderen opvallen. Begeleiding is er daar maar één van. Maar hun uitgesprokenheid van vertrouwen uitspreken in renners, en dat dan ook waarmaken, is denk ik ook een belangrijk punt. Een renner zonder vertrouwen rijdt nu eenmaal geen deuk in een pakje boter. En ja, dan moet je als team keuzes maken, omdat je dat vertrouwen anders niet waar kan maken.
26-08-2017 11:25
De mantra van de Sunweb ploeg is duidelijk. Men rijdt voor jou, maar je rijdt ook voor anderen als dat wordt gevraagd. Dat heeft Barguil maar ook anderen ook geen windeieren gelegd in de Tour toen de hele ploeg hem goed afzette voor weer een aantal bergpunten. Maar blijkbaar voelt Barguil zich belangrijker als de ploeg, dan heb je niks meer aan hem. Terecht besluit.
26-08-2017 11:25
Net alsof Kelderman nog een echt goede klassering kan gaan rijden.
26-08-2017 11:26
@PdC, misschien hebben ze dat ook wel gedaan toch? Kelderman is kopman, Barguil moet werken als dat nodig is en krijgt daarnaast kansen voor zichzelf. Duidelijk genoeg en Barguil wist waarschijnlijk prima waar hij aan toe was. Hij heeft het aangedurfd de teamorders te negeren omdat hij dacht dat dit voor hem geen consequenties zou hebben, gegokt en verloren. Tegelijkertijd dom om niet te wachten terwijl hij niet eens voor een klassement wilde gaan, het lijkt dus wel degelijk een actie tegen Kelderman gericht. Dan kan je als ploegleiding niks anders doen dan hem er uit zetten.
26-08-2017 11:26
Het is wel een beetje alsof je een geit meeneemt naar huis en vervolgens wordt je boos als hij op je vloer schijt.
26-08-2017 11:27
@gebruikersnaam
Oh! en op het echokamer gedeelte...
Dit is een forum waarop Kruijswijk als Mogelijke giro en vuelta winnaar werd aangewezen. dat moet al een flinke hint zijn dat je niet iedereen 100% serieus moet nemen hier.
26-08-2017 11:27
@raketvuist
Hoe veel incidenten er hier aan vooraf gaan weet ik niet, en volgens mij weet jij dit ook niet.
26-08-2017 11:27
Barguil wint 2 etappes, de bergtrui en finisht 10e in het AK in de Tour. Hij forceert daarna min of meer een transfer.

Met al die voorbeelden in het voetbal en het wielrennen stel je hem dan op in de vuelta in een vrije rol of helemaal niet. Je weet van tevoren gewoon dat hij niet gaat knechten voor Kelderman.

Geef je hem die vrije rol, dan pakt hij misschien nog ergens een etappe en neem je redelijk
netjes afscheid van elkaar. Nu heb je niks.
26-08-2017 11:28
Echt een debiele beslissing. Ik heb deze ploeg hoog zitten en begrijp dat ze dit met hun teamfilosofie liever niet hebben, maar Barguil stond even hoog in het klassement als Kelderman. Ik snap wel dat die gast dan denkt: "waarom zou ik voor Kelderman moeten knechten?" Ook vanuit de ploeg geredeneerd is het slim om Barguil als reservekopman te sparen. Maar goed, er zal wel wat meer spelen, en ik kan me inderdaad voorstellen dat Barguil niet de beste teamplayer is. Maar ik vind het nogal een overdreven maatregel.
26-08-2017 11:28
Krankzinnig.
1 4 5 6 7 8 11

Om te reageren moet je ingelogd zijn.