Vuelta 2017: Sunweb stuurt Barguil naar huis
foto: ASO
zaterdag 26 augustus 2017 om 10:14

Vuelta 2017: Sunweb stuurt Barguil naar huis

Sunweb heeft vanmorgen Warren Barguil naar huis gestuurd. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De reden is naar verluidt dat Barguil vrijdag in de Vuelta niet wachtte toen zijn kopman Wilco Kelderman lek reed in de finale van de zevende etappe.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!
Barguil zou na afloop in de nabespreking hebben verklaard dat hij zichzelf in deze ronde niet ziet als knecht. De ploeg heeft hem vervolgens een harde sanctie opgelegd. Barguil stond na de zevende etappe op plaats dertien in het klassement, twee seconden voor zijn kopman Kelderman.

Update
Het nieuws is inmiddels door Sunweb bevestigd. “Barguil heeft duidelijk gemaakt dat zijn koerswijze niet in overeenstemming was met de doelen van de ploeg”, zo staat te lezen in een persbericht. “Hierdoor konden wij niet anders dan dit besluit te nemen.”

Barguil accepteert het besluit. “Ik verlaat de Vuelta omdat de ploeg dat wil”, stelt hij. “Ik voelde me erg goed en had goede benen. Ik wilde graag aanvallen in de bergen, zoals ik dat deed in de Tour de France. De Vuelta is een geweldige koers. Het is teleurstellend om naar huis te moeten, maar dit is een besluit van het team en dat moet ik accepteren.”

Na de Vuelta vervolgt Barguil zijn seizoen zoals gepland. Het worden zijn laatste koersen in het shirt van Sunweb, want volgend jaar rijdt hij voor Fortuneo-Oscaro.

[poll id=”588″]

RIDE Magazine
268 Reacties
26-08-2017 12:34
@ vlek en anderen: Het doet er helemaal niet toe of het plan v sunweb goed was of niet. Binnenskamefs dicussieer je en als de beslissing genomen is ga je naar buiten en voer je dat uit. Zo simpel is het.
26-08-2017 12:37
@'schipperaar: nederlanders zijn vooral lomp maar op sportgebied zijn fransen inderdaad onsportief en arrogant.
26-08-2017 12:37
Quote:
Het doet er helemaal niet toe of het plan v sunweb goed was of niet.

Niet? Oké, dan kunnen we de discussie wel staken..
26-08-2017 12:37
De beslissing lijkt misschien hard maar is begrijpelijk en terecht. Hij wordt door Sunweb betaalt en dan moet je je aan de ploeg tactiek houden.
Doe je dat willens en wetens niet dan kan je zo'n sanctie verwachten. Ik kan wel enig begrip voor Barguil opbrengen maar dat doe aan de feiten niets af.
26-08-2017 12:40
Tis maar goed dat het geen NLer is. Dan had ik er waarschijnlijk heel anders over gedacht dan nu.
26-08-2017 12:41
Tactisch een grote misser, wat als Kelderman zoals zo vaak uitvalt door een valpartij?
Trouwens zo hard ging het gisteren niet in de etappe getuige de grote voorsprong die de kopgroep kreeg. Kelderman heeft toch ook benen onder zijn kont zeker? Bovendien stond Barguil hoog in het klassement en zou als zodanig een beschermde status kunnen hebben. Er zijn toch nog meer "knechten" die hun werk hadden kunnen doen, dat ze allemaal gelost waren geeft aan dat ze betere knechten hadden mee moeten nemen, zo zwaar was de etappe nou ook weer niet.
26-08-2017 12:42
@fringale

Ja Barguil gaat de ploeg nu meer van dienst zijn.
Stel hij mocht blijven na zijn weigering, hoe ga je dat verkopen aan die andere 7 die wel alles voor de kopman doen.
Hij verziekt dan gewoon de sfeer en dat helpt dus niet.
Als hij dan ook nog eens niet knecht dan heb je dus niks aan hem.
26-08-2017 12:43
@ vlek: De discussie moet ook niet gaan over het koersplan maar over de beslissing om hem weg te sturen. De ploegleiding maakt een plan , met inspraak van de renners evt, en dan moet dat worden uitgevoerd. Het wordt toch ondoenlijk als elke renner zijn eigen plan trekt? Stel jij bent schilder en je krijgt de opdracht om een huis te gaan schilderen maar omdat je er anders over denkt ga je de tuin schoffelen?
26-08-2017 12:45
@lr
Noem eens een voorbeeld graag, Hinault, Fignon, Noah, Poulidor? En het lijkt erop dat er binnenskamers dus juist geen beslissing is genomen, misschien toch (to)taal mis communicatie?
26-08-2017 12:47
Als Kelderman dit had gedaan dan waren de reacties hier heel anders geweest denk ik. Ik vind het nogal overdreven van Sunweb, maar je weet niet wat er aan de hand is natuurlijk.
26-08-2017 12:47
Volgens mij de enige en juiste beslissing. Bij sunweb zullen ze ook wel data hebben van barguil en kelderman. Barguils tourprestatie vond ik sowieso al niet betrouwbaar en denk dat ze bij sunweb daar ook zo denken. Kelderman is mss geen froome of een contador qua talent maar zijn prestaties zijn geloofwaardig. Daarbij moest hij zich gewoon laten afzakken om de kopman terug te brengen en als je dat niet doet zijn er sancties.
26-08-2017 12:48
Ik kan wel begrip voor beide kanten van de zaak opbrengen. Ik zou als ploegleider niet graag iemand in mijn team hebben die alleen voor zichzelf bezig is. Anderzijds is Barguil een renner die prestaties kan neerzetten en die ik daarom niet graag kwijt wil. Het hangt van (de duidelijkheid van) de gemaakte afspraken af, hoe acceptabel het besluit is. Als die afspraak er ligt is het afscheid te billijken. Een andere zaak is, met welke strategie Sunweb de Vuelta had kunnen beginnen: alle ballen op spits Kelderman of kijken hoe het loopt, met twee beschermde kopmannen en later beslissen hoe je verder gaat. Ik zou liever de tweede optie hebben gekozen, denk ik. Ook in die laatste optie is het overigens vrij normaal om elkaar te helpen als dat op een niet al te moeilijke manier kan.
26-08-2017 12:51
Dit is precies wat ze moesten doen. Sam Oomen had hetzelfde kunnen beslissen. Barguil had heus wel een stuk ruimte gekregen uit goodwill door zich nu terug te laten zakken. Bovendien zou tijdsverlies hem alleen maar hebben geholpen om een rol als in de Tour aan te nemen. Hij wil gewoon de nieuwe kopman in de Vuelta worden. Dit is dus muiterij en voraal naar een Sam Oomen toe, maar ook voor de andere knechten is dit een juist besluit.
26-08-2017 12:51
@pieterje
Waar waren die andere zeven gister, hou toch een keer op met die onzin. Wilco lijkt zijn veters nog niet te kunnen strikken en waarschijnlijk ziet Barguil dat als enige, reef de zeilen warren en ga lekker op vakantie, met wie ook weer?
26-08-2017 12:51
Barguil had gisteren niet de etappe meer kunnen winnen en geeft zelf aan niet voor een klassement te gaan. Hmmm dan had ie toch mooi een handje toe kunnen steken.
26-08-2017 12:52
Quote:
Lage rugpijn - 26 augustus 2017 om 12:43
De discussie moet ook niet gaan over het koersplan

Misschien moet iedereen gewoon lekker voor zichzelf bepalen welke aspecten hij in zijn argumentatie en beoordeling betrekt?
26-08-2017 12:53
Quote:
De discussie moet ook niet gaan over het koersplan maar over de beslissing om hem weg te sturen.

Die dingen hangen volledig met elkaar samen, op een hele enge manier, maar we moeten enkel over het wegsturen discuteren met volledige acceptatie van de marseer ordes. Prima! Gisteren was het tenslotte volkomen onbegrijpelijk dat Barguil in het peloton bleef zitten.

Quote:
De ploegleiding maakt een plan , met inspraak van de renners evt, en dan moet dat worden uitgevoerd.

Onderdeel van het plan was om Barguil mee te nemen naar de Vuelta. Een renner die volgend jaar vertrekt omdat hij niet wil knechten, een renner die niet blij was met de komst van Kelderman naar de ploeg, een renner die binnen deze selectie de beste renner genoemd kan worden, een renner die in staat is bergritten te winnen, een renner die een leiderstrui zou kunnen pakken, een renner waarvan de grote meerderheid gewoon begreep dat hij gisteren in het peloton bleef zitten.

Quote:
Stel jij bent schilder en je krijgt de opdracht om een huis te gaan schilderen maar omdat je er anders over denkt ga je de tuin schoffelen?

Je weet toch aan wie je de opdracht geeft? Geef hem dan ook de vrijheid het huis te schilderen op de wijze die je van hem gewend bent.
26-08-2017 12:54
Als ik op het werk iets totaal anders doe dan wat mijn baas vraagt, is ie ook niet blij. LOgisch.
26-08-2017 12:54
@ schipperaar: Voorbeelden? Waarvan? Van binnenskamefs weet ik niets , net zomin als jij. Feiten zijn dat een werknemer de opdracht van de werkgevef niet wenst uit te voeren. Komop jongens, we gaan landen in normandie, o nee, barguil wil niet dus die blijft thuis in engeland.
26-08-2017 12:56
@girard
Er was ooit een spits bij Psv die geen appelmoes lustte en arrogant op een strandstoeltje voor de 13 ging zitten maar wel de de Cup binnenhaalde, sommigen konden hem wel schieten.
@lr
Voorbeelden van arrogantie of neem je klakkeloos alles over? Landen in Normandie? Velen haalden de kustlijn niet eens, wat er zich afspeelde in de duinen daar hadden de Engelsen en Amerikanen geen oog voor, aanvalluh!!!
26-08-2017 13:05
Enige juiste beslissing van SUNWEB, doorpakken heet dat.
Er is voor Kelderman als kopman gekozen, dan moet je daar met z'n allen 100 procent voor gaan.
Blijkt na deze ronde dat hij dit mentaal niet aankan, weet hij en de ploeg waar ze aan toe zijn, als superknecht kan hij dan nog van veel waarde zijn.
Barguil heeft een prachtige TdF gereden, maar niemand is groter dan de ploeg, dat was Kittel ook niet!
26-08-2017 13:05
Goed zo, een ploegleiding met ballen die zich niet laat leiden door een egoistisch arrogant verwend fransoosje.
Sunweb had een plan, dan dient hij ook het plan uittevoeren. Het is ronduit beledigend naar Kelderman toe. Maar het is ook niet de slimste "Berguil", want als hij gaat knechten tot Wilco er doorheen zakt kwamen zijn kansen heus nog wel. En in een filmpje van de telegraaf zegt hij dat hij voor "dagsucces" wil gaan, waarom gisteren dan voor het klassement blijven rijden? (blijkbaar dus een dubbele klassementsagenda met de hoop dat Wilco er door zakt?)
26-08-2017 13:06
Jullie waren er allemaal bij zo te zien. Wat een onzin reactie's. Denk je nou echt dat een ploeg zomaar 1 van hun sterkste renners naar huis stuurt?
26-08-2017 13:06
Deze link is al eerder gepost maar is zeker de moeite waard om te lezen. Maakt een hoop duidelijk over meneer Barguil http://www.cyclingnews.com/features/transfer-mechanics-warren-barguil-to-team-fortuneo-oscaro/
26-08-2017 13:13
Beetje dom van Sunweb om alles op Kelderman te zetten. Mag aannemen dat je als ploeg alle senario s doorneemt en dat je met Barguil een plan B hebt.
Nu stuur je B naar huis terwijl je weet dat A van de ene na de andere valpartij en pech rolt. Veel te zware sanctie waarmee ze zichzelf in de voet snijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.