Vuelta 2018: Voorbeschouwing Algemeen klassement
foto: Sirotti
donderdag 23 augustus 2018 om 09:00

Vuelta 2018: Voorbeschouwing Algemeen klassement

Het wielerseizoen 2018 vliegt voorbij. De renners staan alweer voor de laatste grote ronde van het seizoen. Traditiegetrouw is de Vuelta a España een onvoorspelbare koers, met vaak nieuwe gezichten aan het front. De laatste jaren wint de Spaanse rittenkoers in aanzien en dat is ook terug te zien aan het deelnemersveld dit seizoen. Wie van hen komt er het best voor de dag? WielerFlits neemt de favorieten voor de eindzege onder de loep!

Historie
De geschiedenis van de Ronde van Spanje loopt terug tot 1935. Net zoals de Tour de France en de Giro d’Italia, kwam de geboorte van de Vuelta tot stand door het genomen initiatief van een journalist. Het was Juan Pujol van de krant Informaciones die aan de basis stond van de eerste editie. Aanvankelijk was het een schot in de roos, maar door de Spaanse Burgeroorlog en de Tweede Wereldoorlog was de wedstrijd na 1950 vergane glorie. Dat was tegen de zin van de Baskische krant El Correo Español-El Pueblo Vasco. Vijf jaar na de laatste uitgave, werd de Ronde van Spanje opnieuw georganiseerd. In die jaren duurde de koers nog twee weken en waren Bilbao en San Sebastián – niet toevallig Baskische steden – de plaatsen waar de slotetappe traditiegetrouw plaatsvond. Later werd dat hoofdstad Madrid.

Recordhouder Heras (Kelme-Costablanca) in de toenmalige gouden leiderstrui – foto: Sirotti

Gustaaf Deloor ringeloorde in de eerste twee edities nog de thuisrijders, maar het was vooral Spanje dat in de beginjaren de klok sloeg. Na 1955 veranderde dat en zakte steeds meer buitenlanders af naar de Vuelta, die zich toentertijd afspeelde in de maanden mei en april. Jean Stablinski (de eerste winnaar van de Amstel Gold race), Jacques Anquetil, Raymond Poulidor, Felice Gimondi, Bernard Hinault, de Colombiaanse legende Lucho Herrera, natuurlijk Eddy Merckx, maar ook (hij won dat jaar dertien van de negentien ritten) sprinter (!) Freddy Maertens: allen sieren zij de erelijst van de Ronde van Spanje. Ook thuisrijders nestelden zich op het palmares. Denk maar eens aan Luis Ocaña, Marino Lejaretta, Pedro Delgado en de vorig jaar gestopte Alberto Contador. Nederland noteert met Jan Janssen en Joop Zoetemelk twee eindwinnaars. België doet het met zeven stuks nog beter.

Toen de UCI de kalender in 1995 opnieuw indeelde, verhuisde de Vuelta naar augustus en september. Zo werden de drie grote rondes beter verspreid over het gehele jaar. Sindsdien steeg de populariteit van de Spaanse rittenkoers en reisden steeds meer toprenners af naar het Iberisch Schiereiland. Desondanks kroonde thuisrijder Roberto Heras zich juist in deze periode tot recordhouder. De Spanjaard won het amarillo vier keer. Het is pas van de laatste tien jaar dat de leiderstrui is veranderd naar rood. En in die kleur stond Chris Froome vorig jaar te pronken op het eindpodium in Madrid. De Britse ronderenner wist voor het eerst sinds de verplaatsing op de kalender de Tour en de Vuelta in hetzelfde jaar te winnen. Een unicum, waarbij hij op het eindpodium werd geflankeerd door Vincenzo Nibali en Ilnur Zakarin.

foto: Sirotti

Laatste tien winnaars flag-es Vuelta a España
2008: flag-es Alberto Contador
2009: flag-es Alejandro Valverde
2010: flag-it Vincenzo Nibali
2011: flag-es Juan José Cobo
2012: flag-es Alberto Contador
2013: flag-us Chris Horner
2014: flag-es Alberto Contador
2015: flag-it Fabio Aru
2016: flag-co Nairo Quintana
2017: flag-gb Chris Froome

Favorieten
Het startveld in deze 73ste Ronde van Spanje is er eentje om duimen en vingers bij af te likken. ’s Werelds beste klimmers beginnen zaterdag aan de proloog in Malaga, al ontbreekt het gehele Tour-podium. Dat er geen enkele topfavoriet écht bovenuit steekt, maakt het juist uitermate interessant. De laatste jaren is meermaals gebleken dat de Vuelta een bakermat is voor jong, aanstormend rondetalent. Niet alleen qua winnaars. Denk maar eens aan Tom Dumoulin in 2015. Onze landgenoot ontdekte juist in deze ronde zijn potentie als ronderenner. Wie volgt zijn voorbeeld? Of gaat de gevestigde orde er toch met de eindwinst vandoor?

foto: ASO

Dat laatste zou best weleens kunnen. Nairo Quintana is al jarenlang een van de allerbeste klimmers in het profpeloton. Toen hij in 2013 op 23-jarige leeftijd als tweede in de Tour de France eindigde, was iedereen er van overtuigd: Kingtana zou de grote rondes jarenlang gaan domineren. Toen hij nog geen jaar later de Giro d’Italia wist te winnen, leek hij vertrokken. Nadien eindigde de Colombiaan van Movistar nog vier keer op het eindpodium van een grote ronde. Ondanks zijn ietwat povere optreden – voor zijn doen althans – in de voorbije twee Tours, keert de 28-jarige Quintana dit jaar terug in de ronde die hij twee jaar geleden nog op zijn naam schreef. Zijn ervaring en prestaties uit het verleden maken van hem de topfavoriet.

foto: Sirotti

Het Colombiaanse wielrennen zit de laatste tien jaar enorm in de lift. Het klimtalent dat zich sindsdien aandient, lijkt uit een onuitputtelijke bron te komen. Quintana’s grootste concurrent is misschien wel een landgenoot. Astana brengt namelijk Miguel Ángel López aan het vertrek. De naam van de nog altijd maar 24-jarige Zuid-Amerikaan staat sinds zijn gewonnen Ronde van de Toekomst van 2014 in de sterren geschreven. De pocketklimmer was vorig jaar de revelatie en meteen ook de grootste smaakmaker in de Vuelta. López wist twee zware bergritten op zijn naam te schrijven en eindigde uiteindelijk als achtste. Eerder dit jaar werd Supermán derde in de Giro en met zijn vorm zit het goed: hij werd onlangs tweede in de Vuelta a Burgos.

foto: LaPresse

De meest recente Ronde van Italië stond bol van de ontwikkelingen. Lange tijd leek het erop dat Simon Yates met twee vingers in zijn neus de Giro op zijn naam zou schrijven. In de inmiddels beruchte etappe naar Bardonecchia betaalde de 26-jarige Brit echter de tol van al zijn aanvalspogingen en overige inspanningen. Hij moest in de roze leiderstrui al vroeg in de rit zijn concurrenten laten gaan en zou bijna 39 minuten verliezen op ritwinnaar – en tevens de nieuwe klassementsleider – Froome. Weg roze en weg een mooie eindklassering. Yates toonde met zijn prestaties echter wel aan dat hij met iets meer spreiding van zijn krachten, een heel eind kan komen. Dat wil hij tijdens deze Vuelta maar wat graag bewijzen.

foto: Sirotti

De Ronde van Spanje is de laatste grote ronde van het jaar en daarmee ook een rittenkoers die voor veel andere grote ronde-coureurs geldt als een herkansing. Quintana en Yates passeerden reeds de revue, maar ook Richie Porte hoort in deze categorie thuis. De 33-jarige Australiër besloot in een vroeg stadium het zinkende schip van BMC te verlaten, maar dat bleek achteraf gezien voorbarig. Desondanks zal Porte met een klapper afscheid willen nemen van het Amerikaanse team. In de tijdritten kan de Tasmaniër het verschil maken met de klimmers, waarna hij in de bergen moet volgen. Dan moet hij wel op zijn fiets blijven zitten, want valpartijen waren in het verleden meermaals de reden waarom Porte niet vaker dan twee keer top-10 reed in een grote ronde. In de Tour viel hij bijvoorbeeld nog uit met een sleutelbeenbreuk, terwijl hij daar een van de favorieten was. Het is de vraag in welke mate hij hersteld is van zijn die blessure.

foto: Sirotti

Waar de Australiër vaak bij een valpartij betrokken is, staat er ook achter de naam van Thibaut Pinot een kanttekening. De sterke Fransman begon in zijn loopbaan tien keer aan een grote ronde. In die gevallen eindigde hij als derde (Tour 2014), vierde (Giro 2017), zevende (Vuelta 2013), tiende (Tour 2012, debuut) en zestiende (Tour 2015). In de andere vijf deelnames gaf hij op. De 28-jarige kopman van Groupama-FDJ is dus grillig. Toch kan hij terugkijken op een sterk seizoen. De klimmer eindigde als tiende in de Ronde van Catalonië, hij won de Tour of the Alps en daarna leek hij lange tijd mee te doen om het podium in de Giro. Door uitdrogingsverschijnselen moest Pinot de strijd echter na twintig etappes staken. Eerder deze maand keerde hij met een derde plek in de Ronde van Polen terug in competitie. De concurrentie is gewaarschuwd.

Steven Kruijswijk – foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo is bezig aan een uitstekend seizoen. Sinds 2013 – waarin Belkin liefst 38 keer het zegegebaar mocht maken – werd er door de Nederlandse ploeg niet meer zo veel gewonnen als dit jaar. De zegeteller van de geel-zwarten staat op moment van schrijven op 29 stuks. Ook in de Tour was het team van Richard Plugge uitermate succesvol: er werd drie keer gewonnen en met Primož Roglič eindigde de Nederlandse WorldTour-ploeg op een vierde plek in het eindklassement. Ook Steven Kruijswijk drukte zijn stempel. Onze landgenoot eindigde op plaats vijf. Hij vangt de Vuelta aan als kopman en heel gek is dat eigenlijk niet. In de laatste drie grote rondes die onze landgenoot uit reed, haalde hij steeds de top-10. Vorig jaar werd hij in Spanje negende. In vorm moet dat beter kunnen. Zeker wanneer de Nederlandse ploeg dezelfde flow doorzet in de Vuelta.

foto: Sirotti

Kruijswijk is bij de Nederlandse ploeg echter niet de enige kopman. Sterker nog: misschien staat George Bennett wel boven hem in de pikorde. De 28-jarige Nieuw-Zeelander is bezig aan zijn vierde jaargang in Nederlandse dienst. Hij ontwikkelt zich gestaag en heeft de laatste seizoenen aangetoond dat hij mee kan doen om de ereplaatsen in grote rondes. In 2017 was het lichtgewicht aan een prima jaar bezig, al moest hij zowel in de Tour als in de Vuelta opgeven. Een smetje, maar dit seizoen toont de Kiwi dat hij nog steeds groeit. Met een negende eindnotering in Tirreno-Adriatico, een zesde plaats in de Ronde van Catalonië, een achtste stek in de Giro én een vierde plek in de recent verreden Ronde van Polen, drukt Bennett stevig zijn stempel op WorldTour-koersen. Volgt de kers op de taart in de Vuelta?

foto: Sirotti

Bij Katusha-Alpecin hopen ze op eenzelfde resultaat als een jaar geleden. Achter Froome en Nibali eindigde Ilnur Zakarin toen namelijk als derde. De laatste twee seizoenen heeft de 28-jarige Rus zich ontpopt tot een laatbloeier, want dat kun je met een top 10-notering in de Giro, Vuelta én de Tour wel zeggen. Hij beschikt over een sterke tijdrit en kan op goede dagen in het hooggebergte het verschil maken. Bij zijn Zwitserse ploeg kan hij terugvallen op een paar sterke klimknechten, waaronder Ian Boswell en Tiago Machado. Maar of Zakarin zijn derde plek van vorig jaar kan evenaren of verbeteren, valt te bezien. De ronderenner rijdt namelijk al het hele seizoen een beetje achter de feiten aan. Het is niet slecht, maar de echte uitschieter ontbreekt nog. Misschien dat de Spaanse furie hem goed doet.

foto: Sirotti

De overstap van Astana naar UAE Emirates heeft voor Fabio Aru tot op heden niet gebracht wat hij ervan verwacht had. De Italiaan is net als Quintana, Pinot, Bennett en Zakarin 28 jaar oud, een leeftijd waarop hij fysiek gezien misschien wel op zijn sterkst is. Maar niets blijkt minder waar dit seizoen. Il Cavaliere dei quattro Mori heeft namelijk nog geen indruk gemaakt. Een zesde plek in de Tour of the Alps was een klein lichtpuntje. Tijdens de Giro – zijn eerste hoofddoel– gaf de kopman van de Emiraten-ploeg in de negentiende etappe gedesillusioneerd op. Hij stond op dat moment op een schrale 27ste plek in de algemene rangschikking. Maar als er iemand het tij kan keren in een koers zoals deze, is het Aru wel. De ex-Italiaans kampioen op de weg boekte tot op heden negen profzeges, waarvan zes ritten in de drie grote rondes én de Vuelta-eindzege in 2015. Een ware specialist voor dit soort koersen, dus.

foto: Sirotti

Ieder jaar dienen zich tijdens de Vuelta a España een aantal aspirant-ronderenners aan. Dat zou ook dit seizoen zo maar weer het geval kunnen zijn. In Duitsland dient de opvolger van Jan Ullrich zich namelijk aan. Maar laten we voor Emanuel Buchmann hopen dat dit alleen zijn sportieve prestaties betreft. Desalniettemin is de 25-jarige Duitser bezig aan een uitstekend seizoen. Net als Bennett, noteerde ook de kopman van BORA-hansgrohe diverse topnoteringen in de WorldTour. Zo werd hij onder meer vierde in de Ronde van het Baskenland, zesde in het Critérium du Dauphiné en onlangs nog zevende in de Ronde van Polen. Met zijn vijftiende plek in de Tour van 2017, liet hij zien dat hij ook over drie weken een goed resultaat kan neerzetten. De Vuelta is het hoofddoel van het seizoen voor Buchmann. Wakkert hij de Duitse wielerhoop opnieuw aan?

Outsiders

foto: Sirotti

Waar Sky de afgelopen twee grote rondes wist te winnen, eindigde Sunweb in zowel de Giro als de Tour als tweede. Normaal gesproken was het Vuelta-podium ook de inzet geweest, ware het niet dat er geen pijl te trekken is op de vorm van kopman Wilco Kelderman. De 27-jarige ronderenner eindigde vorig jaar als vierde in de Vuelta, maar door een slepende schouderblessure stond hij dit seizoen lang aan de kant. Hoewel hij naar eigen zeggen heel goed heeft kunnen trainen de afgelopen weken, is zijn blessureleed nog altijd niet helemaal achter de rug. Het is daarom nog maar zeer de vraag of en hoe lang Kelderman kan meedoen voor de bovenste plekken in het klassement. Bij zijn eerdere rentree dit seizoen – hij brak tijdens Tirreno-Adriatico zijn sleutelbeen en viel er tijdens het NK wéér op – werd hij vijfde in de Ronde van Zwitserland. Daarmee bewees hij nog steeds resultaten te kunnen behalen.

foto: Sirotti

Bij Sky is het ook afwachten hoe zij zich kunnen mengen in de debatten. De Britse sterrenformatie laat de grote namen thuis en geeft David De la Cruz de kans als kopman. De 29-jarige Spanjaard werd twee jaar geleden zevende, maar hij kon dit jaar aanvankelijk nog niet zijn stempel drukken. In de Vuelta a Burgos deed hij dat wel; hij eindigde als derde in het eindklassement. Bovendien heeft de ploeg Michał Kwiatkowski in huis. De wereldkampioen van Ponferrada won eerder deze maand nog de Ronde van Polen.  Het is ook uitkijken naar zijn ploeggenoot Tao Geoghegan Hart. De talentvolle Brit (23) maakt zijn debuut in een grote ronde. Het is daarom afwachten hoe hij reageert op drie weken koers. Generatiegenoot Enric Mas (foto) weet wel hoe-ie een grote ronde moet verteren, want hij betwistte de Vuelta vorig jaar al eens. Bij Quick-Step Floors krijgt de Mallorcaan een vrije rol. Hij werd dit jaar vierde en zesde in de rondes van Zwitserland en het Baskenland. Een voorbode voor een sterk eindklassement in de Vuelta?

Buchmann is bij BORA-hansgrohe de uitgesproken kopman. De Duitse ploeg rept met geen woord over Davide Formolo. Toch werd de 25-jarige Italiaanse klimmer in de voorbije twee Giro’s tiende en behaalde hij tijdens zijn laatste Vuelta-deelname een negende stek in het eindklassement. In de schaduw van zijn kopman is dat weer goed mogelijk. Bij zijn team is Rafał Majka normaal gesproken ook goed voor een rol in het algemeen klassement, maar de Poolse klimmer richt zich voornamelijk op ritzeges. Diezelfde rol is bij andere teams ook toebedeeld aan Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), Daniel Martin (UAE Emirates) en Bauke Mollema (Trek-Segaredo). Adam Yates (Mitchelton-Scott) is dan weer aangewezen als meesterknecht voor broer Simon. Louis Meintjes (Dimension Data) kan op zijn beurt een mooi duel uitvechten met Formolo om een plekje in de top-10.

foto: Sirotti

Bij Astana speelt Pello Bilbao de tweede viool achter López. De 28-jarige Spanjaard bewees in de Giro d’Italia dat die rol niet hoeft te bijten met het kopmanschap van zijn Colombiaanse kopman. Bilbao werd namelijk zesde in de Italiaanse rittenkoers en dat behoort in de Vuelta eveneens tot de mogelijkheden. Ook EF Education First-Drapac heeft twee ijzers in het vuur voor het eindklassement. Rigoberto Urán werd in zijn loopbaan al eens tweede in de Tour en de Giro, maar op Spaans grondgebied kon hij nog geen potten breken. Wellicht dat hij dit jaar dat hiaat op zijn palmares kan wegpoetsen. Michael Woods hoopt zijn zevende plek van vorig jaar te verbeteren. Movistar heeft ook Richard Carapaz (vierde in de Giro en vervanger van Mikel Landa) én een oud-winnaar geselecteerd. Wie had ooit gedacht dat Alejandro Valverde (38) tot de outsiders zou behoren?

Favorieten volgens WielerFlits
**** Nairo Quintana
*** Miguel Ángel López, Simon Yates
** Richie Porte, Thibaut Pinot, Steven Kruijswijk
* Ilnur Zakarin, George Bennett, Fabio Aru, Emanuel Buchmann

Deelnemerslijst

RIDE Magazine
47 Reacties
23-08-2018 09:04
Ik had Kelderman een goede kans gegeven als hij wat minder geblesseerd was geweest dit jaar omdat hij de beste tijdrit van al die mannen hierboven heeft. Ik heb werkelijk geen idee. Quintana heeft een ontzettend slechte tijdrit maar heeft geluk dat de rest niet veel beter is of dus bijna allemaal veel blessures hebben gehad dit jaar.
    23-08-2018 09:41
    Beter dan Porte?
23-08-2018 09:21
Uran bij de outsiders smijten? Hiervan krijg ik de tranen in de ogen. Wat een onrecht. Deze beste man verdient toch zo veel beter?
Hopelijk krijgt hij deze voorbeschouwing niet te zien, want het is dan nog maar de vraag of hij deze mentale klap zou kunnen verwerken.
    24-08-2018 14:51
    Ben je serieus?
23-08-2018 09:30
Ik verwacht qua Nederlanders misschien wel het meest van Mollema. Kan lekker in de luwte rijden, de Vuelta ligt hem normaliter goed.. en het parcours lijkt me uitstekend op maat voor hem.

Geloof er niets van dat hij -met dit parcours- het klassement laat lopen voor ritzeges.
23-08-2018 09:32
@WF Buchmann boven Uran is inderdaad een schande
    23-08-2018 16:05
    Pfff schande nog wel. Het is de voorbeschouwing van WF. Niet van jou. Punt.
23-08-2018 09:33
En Aru wel een ster, het moet niet gekker worden! Vlak die gekke Nibali trouwens niet uit - die zou ik ondanks (of juist dankzij?) zijn praatjes over ritzeges in de derde week toch minstens een ster geven.
23-08-2018 09:37
Pfoe, het is te hopen dat Quintana een hoger niveau weet te halen dan in de tour. Maar ik heb er geen vertrouwen in. Ik zou Uran toch wel bij de eerste 3 zetten, toch wel een podium kandidaat. Ik gok op een podium met Yates, Uran en Quintana.
23-08-2018 09:40
Ik zet Buchmann ook boven Uran. Veel te wisselvallig die Rigoberto, maar goed, als ie goed is is ie ook echt goed. En ik zet Uran wel boven Kruijswijk. ;)
23-08-2018 09:40
Volgens mij is Kelderman hartstikke goed in orde. Heeft hier bij mij in de buurt even Strava veroverd de laatste weken, en reed al "etappes" die een stuk zwaarder zijn dan wat er in de Vuelta aan komt. En een jaar met weinig koersdagen is in de Vuelta nog nooit een probleem geweest volgens mij.

Porte is hier natuurlijk topfavoriet, die is fris. Quintana heeft voor mij al een tijdje niet meer bewezen het niveau te hebben om echt voor de hoogste podiumplek te gaan. Maarja, de Vuelta blijft altijd gissen. Zo uit de losse pols zou ik er zoiets uitgooien:

****
Porte
***
Kelderman - Lopez
**
S.Yates - Quintana - Pinot
*
Valverde - Uran - Bennett - Kruijswijk
    23-08-2018 09:54
    D. Martin & Buchmann ipv Valverde en Kruijswijk en we hebben een deal. ;)
    23-08-2018 11:38
    Kelderman geeft zelf bij de NOS aan dat hij er niet heel veel vertrouwen in heeft omdat hij juist koershardheid mist.
    23-08-2018 12:50
    Die koershardheid mistte hij voor Zwitserland dit jaar toch net zo.. Dat ging vrij aardig.
23-08-2018 09:42
Wat mij betreft mogen Nibali en Kelderman wel hoger ingeschaald worden als Ilnur Zakarin, George Bennett en Emanuel Buchman. Voor de rest wel eens met de Analyse..

Ben benieuwd naar Steven Kruiswijk is toch de tourrenner met de hoogste eindklassering die aan de start staat.
23-08-2018 09:45
dMet dit deelnemersveld en met de afwezigheid van een dominant Sky belooft dit de mooiste ronde van het wielerjaar te worden!
De tranen springen me serieus bijkans in de ogen!

Porte, Lopez, Yates, wat een klasbakken! Of zou Valverde nog een keer laten zien wat ie kan?!? Ik denk dat ie te zwaar en te oud is voor dit werk.

De redactie heeft zich zand in de ogen laten strooien door Mollema? Ik schat de kans dat ie top10 rijdt hoger in dan 50%. Podium is altijd een lastiger verhaal natuurlijk.
23-08-2018 09:51
De woorden van Porte dat hij het WK belangrijker vindt nemen we dan allemaal niet zo serieus begrijp ik??
23-08-2018 10:08
welk blessureleed heeft kelderman dan nog? Je gaat daar verder niet op in
    23-08-2018 11:37
    Kelderman heeft nog steeds een plaat in zijn arm zitten omdat zijn botten nog niet geheeld zijn.
23-08-2018 10:13
Ik vind de kwaliteit van deelnemers hier wel tegenvallen. Geen kopmannen voor wie deze Vuelta het grote doel van het jaar is. En dus een deelnemersveld met renners die al eens heel diep zijn gegaan in een grote ronde dit jaar of die zich moeten revancheren vanwege door blessures of matig presteren mislukte seizoenen.
Kan op deze manier wel eens een hele verrassende Vuelta worden.
23-08-2018 10:14
Valverde heeft mijns inzien niets meer te bewijzen in de Vuelta, voelde in de Tour ook dat het zo stilaan op is wat betreft klassementsambities en zet alles op het WK, één van de weinige blank spots op zijn palmares. Die gaat dus met een hartslagmetertje van start. Hetzelfde geldt ook voor Nibali. Die krijgt met het WK de ideale herkansing voor de onfortuinlijke wegrit tijdens de OS in Rio. Tegen de andere klassementsrenners zou ik zeggen, vergeet de regenboogtrui want die hangt al half om de schouder van Alaphilippe.
    23-08-2018 10:19
    Ik denk dat je D. Martin ook nog wel aan dat rijtje mag toevoegen.
    Voor de rest geef ik je helemaal gelijk. Ik kan me bijvoorbeeld niet voorstellen dat een Porte of Pinot bij een goed klassement na 2 weken zich hier niet op gaat richten, maar op het WK.
    23-08-2018 14:55
    Alaphillipe gaat het nooit redden op het WK, is gewoon niet genoeg klimmer.
    Die mag blij zijn met een top 10 klassering.
23-08-2018 10:26
Het gaat een verassende winnaar worden gok ik, bij veel is het gissen naar de vorm.
Quintana nog niet de vorm van aantal jaar terug maar toen die de vuelta won was die ook ietsjes minder in de Tour.
Porte heeft altijd pech, blijft die dit jaar heel?
Yates is de laatste week niet goed en dit jaar is de laatste week echt zwaar.
Aru al heel lang niet meer de Aru van toen die de Vuelta won.
Valverde begint langzaam toch wat ouder te worden, al rijdt die in de Vuelta altijd wel goed.
Uran is erg wisselvallig
Nibali natuurlijk behoorlijk gevallen.
DLC heeft nog niet echt overtuigd

**** Lopez
*** Kelderman Quintana
** Zakarin Buchmann
* Pinot Bennett uran
23-08-2018 10:35
Sepp Kuss natuurlijk.
23-08-2018 10:46
Ja, die Sepp Kuss gaat voortdurend achterom kijken, natuurlijk samen met Tao waar de grote mannen blijven.;)
23-08-2018 10:48
Ik denk dat het uiteindelijk tussen Quintana, Porte (als ie op zijn fiets blijft zitten) en Uran zal gaan.
Porte en Uran zijn uitgerust, en deze Vuelta lijkt gemaakt te zijn voor een (ouderwetse) Quintana.
Lopez zie ik uiteindelijk als 4e of 5e eindigen, mits nog fris genoeg.
23-08-2018 10:56
Deze Vuelta wordt heel dik koffiedik kijken als het om de top 5 gaat. Er zijn er misschien wel 15 die hiervoor in aanmerking komen. Er zullen er natuurlijk ook een aantal zijn met pech en/of valpartijen. Na het sterke optreden van MA Lopez in de Giro en ervan uitgaande dat hij zich blijft ontwikkelen, zet ik hem op plekje 1.

Opvallend: Nibali krijgt rugnummer 1 van de organisatie, terwijl normaliter de ploeg van de vorige winnaar dit rugnummer opgespeld krijgt. Volgens de organisatie om Nibali te eren. Mooi gebaar. Maar toch vraag ik me stillekes af of dit niet heeft te maken met de omstandigheden waarin Froome vorig jaar de Vuelta won en de hele nasleep ervan.
    23-08-2018 11:01
    Vorig jaar kreeg Contador toch rugnummer 1? Heeft denk ik niets met vorig jaar te maken, maar met respect voor de grootse sportman Nibali.
23-08-2018 11:13
Ik hoop op de verrassing van Buchmann. Het hele jaar al goed en specifiek naar deze Vuelta toegewerkt.
23-08-2018 12:10
Benieuwd naar Kwiatkowski. Mag nog eens kijken hoe ver hij komt in een grote ronde en was vorig jaar na Froome gewoon de sterkste renner in koers tijdens de Tour.
23-08-2018 12:31
Epische battle tussen Kuss en Hart, dagenlang zij-aan-zij de eindklimmen opvliegend.

Vele, vele, vele 'u kunt hier insinueren' en *pfrgl* 'weggeflitst' tengevolge.
23-08-2018 12:34
Leuke voorbeschouwing! Wel 2 kleine opmerkingen: Valverde is al 38 i.p.v. 37 en er wordt ook een aantal keer 'wat' gebruikt waar dat 'dat' moet zijn, maar misschien is dat meer ingeburgerd in Nederland dan in België :p
    23-08-2018 15:27
    Je hebt in beide gevallen gelijk, de laatste was ikzelf vergeten aan te passen! Ik heb dat nu wel gedaan.
23-08-2018 12:57
Veel kanshebbers die bezig zijn met het wk(Porte, Yates, Pinot, Nibali) benieuwd hoe die mannen gaan rondrijden, ik neem niet aan dat ze voor de lol mee gaan doen
23-08-2018 13:48
Pinot voor het wk?! Die heeft bardet en alaphilipe voor zich en die afdaling op het wk zal hem nou ook niet heel lekker liggen gok ik zo.
    23-08-2018 21:06
    Aan cyclingnews zei hij; I'll be taking things day-by-day at the Vuelta," Pinot said, "and also racing with one eye on building my form for the world championships and for the Italian end-of-season Classics like Milano-Torino and Il Lombardia, which I like a lot."

Om te reageren moet je ingelogd zijn.