Vuelta 2024: Brandon McNulty en Jay Vine komen met de schrik vrij na zware valpartij in afdaling
foto: Cor Vos
vrijdag 30 augustus 2024 om 18:42

Vuelta 2024: Brandon McNulty en Jay Vine komen met de schrik vrij na zware valpartij in afdaling

Update Brandon McNulty en Jay Vine zijn zwaar ten val gekomen in de Vuelta a España. De twee renners van UAE Emirates gingen onderuit in de afdaling van de Puerto de Lumeras. McNulty gleed zelfs onder de vangrail en kwam in het ravijn terecht, maar de schade leek beperkt.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

McNulty en Vine maakten in de dertiende etappe van de Vuelta a España deel uit van een kopgroep van acht renners. In de afdaling van de Puerto de Lumeras, een beklimming van tweede categorie, kwamen de twee echter ten val. McNulty schatte een bocht verkeerd in en ging zwaar onderuit. De Amerikaan gleed een tijdje door en ging zo onder de vangrail richting het ravijn. Hij viel echter niet al te diep en stond al snel weer recht.

Ook Vine kon zijn weg snel verderzetten. De Australiër maakte zelfs weer jacht op de leiders, in tegenstelling tot McNulty. Hij, die heel wat schaafwonden had in zijn gezicht, was duidelijk wat meer onder de indruk van de valpartij en moest even bekomen.

Update 18.40

Het gaat naar omstandigheden goed met Brandon McNulty. Bij de eerste onderzoeken na de streep is geen serieuze schade vastgesteld, schrijft UAE Emirates op sociale media. Later vanavond zal verder onderzoek volgen.

McNulty reed de rit uit en kwam uiteindelijk nog als veertiende over de streep, op goed acht minuten van winnaar Michael Woods. Ook Vine haalde de finish. Hij finishte – ongeveer een minuut eerder dan McNulty – als twaalfde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.