Vuelta 2024: Dit zijn de verschillen tussen de klassementsrenners – Carapaz, Yates en Uijtdebroeks krijgen tik
Thymen Arensman verloor veel tijd op de slotklim - foto: Cor Vos
vrijdag 23 augustus 2024 om 18:35

Vuelta 2024: Dit zijn de verschillen tussen de klassementsrenners – Carapaz, Yates en Uijtdebroeks krijgen tik

De zevende etappe van de Vuelta a España heeft onverwachts voor verschillen in het algemeen klassement gezorgd. De voornaamste slachtoffers zijn de Nederlander Thymen Arensman en de Belg Cian UijtdebroeksWielerFlits zet de verschillen op een rij.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Op de slotklim van de zevende etappe, de Alto del 14%, maakte Red Bull-BORA-hansgrohe de koers hard. Ze zorgden ervoor dat Uijtdebroeks al zeer snel in de problemen kwam. De Belgische renner van Visma Lease a Bike verloor erg veel tijd op de klim, maar ook in de resterende kilometers na de top. Uiteindelijk kwam hij op meer dan acht minuten over de streep. Een goed klassement kan hij met andere woorden op zijn buik schrijven.

Voor Arensman wordt het ook steeds moeilijker. De Nederlander kwam net als Uijtdebroeks in de problemen op de slotklim, maar kon de schade wel beperken. Hij finishte op een minuut en zeventien seconden achterstand van ritwinnaar Wout van Aert. Verder zien we nog Florian Lipowitz enkele posities verliezen in de top-10. Hij zat aanvankelijk wel in de eerste groep, maar verloor in de slotkilometer nog zeventien seconden.

AK
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.