Vuelta 2024: Geen Egan Bernal, wél kopman Thymen Arensman bij INEOS Grenadiers
Foto: Cor Vos
dinsdag 13 augustus 2024 om 10:34

Vuelta 2024: Geen Egan Bernal, wél kopman Thymen Arensman bij INEOS Grenadiers

Thymen Arensman wordt één van de twee leiders van INEOS Grenadiers in de komende Vuelta a España. De jonge Nederlander deelt het kopmanschap met de Spaanse klimmer Carlos Rodriguez, de nummer zeven uit de meest recente Tour de France. Opvallend genoeg heeft ex-Tourwinnaar Egan Bernal, die eerder zijn ambities voor de Vuelta uitsprak, de selectie niet gehaald.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“We gaan de Vuelta a España in met een sterk, zeer competitief en goed uitgebalanceerd team”, vindt performance manager Scott Drawer. “We willen agressief zijn en kansen grijpen als ze zich voordoen – of dat nu tijd pakken is in het klassement met Carlos en Thymen, of strijden voor etappezeges met renners als Josh (Tarling, red.) en Jhony (Narvaez, red.). Er is meteen een grote kans voor ons om de leiderstrui te pakken in de eerste etappe met Josh. Hij heeft op de Olympische Spelen opnieuw laten zien hoe sterk hij is in tijdritten.”

Voor Arensman wordt het zijn vijfde Vuelta, ook al is hij nog altijd maar 24 jaar jong. 2022 werd zijn beste editie, toen werd hij vijfde in het klassement en won hij ook nog de lastige 15e rit naar Sierra Nevada. “Dat was waarschijnlijk een van de mooiste resultaten in mijn carrière tot nu toe, maar ik heb ook mindere herinneringen aan de Vuelta. Denk maar aan vorig jaar, toen ik uitviel. Maar dat wil ik achter me laten.”

“Kopman zijn in dit team is altijd een voorrecht en het zal leuk zijn om dat met Carlos te delen. Hij is natuurlijk een Spanjaard en het is zijn thuiswedstrijd, dus het zal altijd speciaal voor hem zijn. Ik heb een positief gevoel over mijn prestaties. Ik heb na de Giro wat tijd genomen om te herstellen, in aanloop naar deze wedstrijd heb ik wat minder getraind, maar ik voel me goed en sterk. In Burgos was ik niet helemaal waar ik wilde zijn, maar mijn lichaam heeft vaak tijd nodig en het is goed om te wennen aan de hitte. Mijn lichaam voelt oké en reageert goed, dus wordt fijn om de volgende stap te zetten in de Vuelta.”

Arensman pakte in Burgos vooral uit met een sterke tijdrit (zesde), maar bergop behoorde hij niet bij de besten. Maar dat hoeft geen ramp te zijn. Voor de Giro werkte hij ook een mindere Ronde van Romandië af, om er pas in de slotweken van de ronde door te komen en zo de zesde plaats te veroveren. Hij en Rodriguez worden bijgestaan door Oscar Rodriguez, Jhonatan Narvaez, Joshua Tarling, Kim Heiduk, Brandon Rivera en Laurens De Plus.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.