Vuelta 2024: Juichende Edward Planckaert krijgt gele kaart gepresenteerd
foto: Cor Vos
woensdag 4 september 2024 om 19:51

Vuelta 2024: Juichende Edward Planckaert krijgt gele kaart gepresenteerd

Een gele kaart voor Edward Planckaert na de zeventiende etappe van de Vuelta a España. ‘Ongepast gedrag dat anderen in gevaar brengt’, zo luidt de officiële lezing van de wedstrijdjury in het juryrapport. Achteraf bleek dat het juichgebaar van Planckaert in de laatste rechte lijn de oorzaak was, hoorde zijn ploeg Alpecin-Deceuninck.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Planckaert speelde woensdag een hoofdrol in de derde sprintzege van zijn kopman Kaden Groves. In de kletsnatte straten van Santander verzorgde de West-Vlaming een uitstekende lead-out, die Groves omzette in een ritoverwinning. Na zijn inspanning stuurde Planckaert uit en zag hij dat de Australiër overtuigend ging winnen, waardoor hij vast zijn handen de lucht in gooide.

Daarbij stuurde Planckaert iets uit, waardoor de meesprintende Victor Campenaerts om zijn landgenoot heen moest sturen. Volgens de wedstrijdjury was de actie van Planckaert in de laatste 100 meter dus gevaarlijk genoeg om er een boete (200 Zwitserse Frank) én een gele kaart voor uit te delen. Dat laatste heeft in deze testfase nog geen straf tot gevolg; vanaf 2025 zal het wel tot straffen leiden.

Ben jij het eens met de beslissing van de jury? Bekijk hier zelf de beelden van de massasprint en de actie van Planckaert.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.