Vuelta 2024: Lidl-Trek zet vol in op klassement, Otto Vergaerde zorgt voor Belgisch tintje
Skjelmose steekt zijn ambities voor de Vuelta niet onder stoelen of banken - foto: Cor Vos
dinsdag 13 augustus 2024 om 14:59

Vuelta 2024: Lidl-Trek zet vol in op klassement, Otto Vergaerde zorgt voor Belgisch tintje

Lidl-Trek is de volgende ploeg die zijn achtkoppige selectie heeft bekendgemaakt voor de komende Vuelta a España (17 augustus-8 september). De Amerikaanse formatie mikt met steunpilaren Mattias Skjelmose, Tao Geoghegan Hart en Giulio Ciccone op een goed eindklassement.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Skjelmose sprak aan het begin van het seizoen al zijn ambities uit met betrekking tot de Vuelta en dus schuift Lidl-Trek hem in een persbericht dan ook naar voren als dé kopman. “Hij maakt zich op voor zijn grote doel van dit seizoen”, klinkt het ambitieus. “De Vuelta is al vanaf het begin van het jaar zijn centrale punt. Mattias kan dan ook rekenen op steun van enkele sterke klimmers.”

Eén van deze sterke klimmers is Tao Geoghegan Hart, vier jaar geleden nog winnaar van de Giro d’Italia. De inmiddels 29-jarige Brit kent door valpartijen en fysieke malheur voorlopig een seizoen om snel te vergeten. Na een (zoveelste) valpartij in de Ronde van Burgos leek zijn Vuelta-deelname aan een zijden draadje te hangen, maar Hart is fit genoeg om als schaduwkopman aan te treden in La Vuelta.

En dan is er nog Giulio Ciccone, die na een elfde plaats in de Tour de France ook zal deelnemen aan de laatste grote ronde van het seizoen. Niet als klassementskopman, maar dat wil niet zeggen dat hij drie weken in dienst zal rijden van anderen. “Giulio zal in de bergritten een belangrijke rol spelen voor de kopmannen, maar krijgt ook de ruimte om op jacht te gaan naar dagzeges”, schetst zijn ploeg.

Goed nieuws is er voor Sam Oomen – foto: Cor Vos

Sam Oomen is van de partij
Met Nederlander Sam Oomen, Carlos Verona en Patrick Konrad heeft de ploeg nog drie sterke klimmers opgenomen in zijn selectie. In de vlakke ritten is dan weer een belangrijke rol weggelegd voor de Belg Otto Vergaerde. De achtste en laatste renner die zich mag opmaken voor de Vuelta is Mathias Vacek. De beloftevolle Tsjech staat voor zijn debuut in een grote ronde en kan zaterdag wellicht meteen verrassen in de openingstijdrit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.