Vuelta 2024: Lotto Dstny-kopman Lennert Van Eetvelt geeft er de brui aan
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 29 augustus 2024 om 10:37

Vuelta 2024: Lotto Dstny-kopman Lennert Van Eetvelt geeft er de brui aan

Een flinke tegenvaller voor Lotto Dstny in de Vuelta a España. De Belgische ploeg moet in de Spaanse ronde verder zonder zijn kopman Lennert Van Eetvelt. De jonge klimmer kampt al een paar dagen met ademhalingsproblemen en kan zijn weg niet vervolgen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Lennert Van Eetvelt zal vandaag niet starten in de Vuelta. Hij ervaart veel ongemak in zijn longen en zal in België verder medisch worden onderzocht. Wij wensen hem een ​​spoedig herstel”, laat Lotto Dstny weten via platform X.

Het ging al enkele dagen niet goed met de 23-jarige coureur. Van Eetvelt kwam in de 11e Vuelta-etappe als voorlaatste binnen, op meer dan zeventien minuten van ritwinnaar Eddie Dunbar, en zijn reactie achteraf klonk al niet bepaald hoopgevend. “Het lukte vandaag gewoon niet.”

“Gevoel dat ik niet kan ademhalen op de fiets”
“Dit zijn twee van de tien slechtste dagen ooit op de fiets. Ik heb het gevoel dat ik niet kan ademhalen als ik op de fiets is. Na de eerste klim had ik ook het gevoel dat ik ging flauwvallen. Ik ben blij dat ik aan de meet ben geraakt”, klonk het gefrustreerd bij de collega’s van HLN en Het Nieuwsblad.

Al begrijpt Van Eetvelt zelf ook niet zo goed wat er aan de hand is. “Ik ga van twee dagen geleden, waar ik bij de tien beste renners van het peloton hoor, naar zo’n mindere vorm”, klonk het nog.

En dat terwijl de beloftevolle klimmer nog zo goed begon aan de Ronde van Spanje. In de eerste Vuelta-week maakte de Vlaams-Brabander grote indruk. Het scheelde niet veel of hij had Primoz Roglic gevloerd op de eerste lastige aankomst in Pico Villuercas. En na acht dagen koers stond Van Eetvelt nog knap zesde in het eindklassement. Maar dan begon het verval.

Uitvallers

Etappe:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.