Vuelta 2024: Mikel Landa en co duiken op in ploegbus Burgos-BH, chauffeur cancelt vakantie
foto: X @AS_Ciclismo
woensdag 21 augustus 2024 om 14:20

Vuelta 2024: Mikel Landa en co duiken op in ploegbus Burgos-BH, chauffeur cancelt vakantie

Burgos-BH is dit jaar niet welkom in de Ronde van Spanje, omdat de ploeg geen wildcard heeft gekregen, maar woensdag was plotseling toch de ploegbus van het ProTeam te vinden in het paddock. Dat heeft een opmerkelijke reden: de ploegbus van Soudal Quick-Step is kapot en als vervanging is de bus van Burgos-BH geregeld.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De busproblemen van Soudal Quick-Step, dat in de Vuelta rijdt met Mikel Landa als kopman, kwamen dinsdag voor de start al aan het licht. De renners van de Belgische formatie moesten zich daardoor op straat klaarmaken voor de etappe en werden gastvrij ontvangen door buurtbewoners om bijvoorbeeld naar het toilet te kunnen.

Een dag later was de eigen ploegbus nog altijd niet gemaakt, waardoor een oplossing gevonden moest worden. Vanwege de extreem hoge temperaturen, die richting de 40 graden gaan in het zuiden van Spanje, wilde de ploeg namelijk een goede bus hebben met onder meer airconditioning. En toen dook woensdag voor de start plots de paarse bus van Burgos-BH op.

De Spaanse krant Marca sprak met buschauffeur David, die voor deze ene keer een shirt van The Wolfpack droeg. “Ik was in Frankrijk op vakantie met mijn familie en werd gebeld dat Quick-Step een probleem had met hun bus. Heel vroeg ging ik terug naar Burgos, daarna wist ik de start nog op tijd te halen”, vertelde de chauffeur.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.