Vuelta 2024: Organisatie huldigt Wout van Aert in groene puntentrui, maar… hij is niet de leider
foto: Cor Vos
maandag 19 augustus 2024 om 08:38

Vuelta 2024: Organisatie huldigt Wout van Aert in groene puntentrui, maar… hij is niet de leider

Een opvallend beeld na afloop van de tweede etappe in de Vuelta a España: Wout van Aert stond daar als leider in het puntenklassement in de groene trui. Nu is dat op zich niet heel gek, maar wel in de wetenschap dat de Belg na twee etappes helemaal niet de leider was in dat klassement. Kaden Groves was met zijn ritwinst voorbij Van Aert gegaan, maar dat had de organisatie gemist.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Van Aert had in de openingsrit 15 punten gepakt en in de tweede etappe 43 punten (13 punten bij de tussensprint, 30 aan de finish). Goed voor een totaal van 58 punten na het openingsweekend. Kaden Groves bleef in de tijdrit puntloos, maar pakte op de tweede dag liefst 65 punten (15 punten bij de tussensprint en de volle 50 aan de finish). Dat was de organisatie blijkbaar ontgaan, want Van Aert werd gehuldigd.

“Ik wist zelf eigenlijk al dat ik niet op kop sta in het puntenklassement, maar ze wilden me per se op het podium”, stelde de kopman van Visma | Lease a Bike in gesprek met HLN. Doordat dit een van de weinige 50 punten-etappes is in deze Vuelta, was hij zeker dat Groves leidde. “Zij hadden het naar eigen zeggen beter berekend, maar nádat ik op het podium had gestaan, zag ik op tv dat ze toch verkeerd waren”, aldus Van Aert lachend.

“Ach, de rode trui is mooier, maar ook in de puntentrui heb ik zeker interesse. Het wordt nog een mooie strijd”, voorspelt hij. Maandag krijgen Van Aert en Groves een nieuwe kans, dan is de etappe ingeschaald als heuvelachtig en pakt de winnaar ‘slechts’ 30 punten.

PNT
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.