Vuelta 2024: Overstekend hert dwingt Giulio Ciccone tot opgave
foto: Cor Vos
dinsdag 27 augustus 2024 om 16:31

Vuelta 2024: Overstekend hert dwingt Giulio Ciccone tot opgave

Lidl-Trek moet in de Vuelta a España verder zonder Giulio Ciccone. De Italiaanse klimmer kampte sinds zijn valpartij in de achtste etappe – veroorzaakt door overstekende herten – met kniepijn en is niet in staat om verder te koersen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Ciccone ging vandaag nog wel van start in de tiende etappe naar Baiona, maar gaf er onderweg dus de brui aan. De Italiaan heeft al enkele dagen last van zijn knie, zo meldt zijn werkgever Lidl-Trek op X. “Helaas is Giulio gedwongen om de Vuelta te verlaten. Hij kampt sinds zijn valpartij van afgelopen weekend met kniepijn. We wensen je een spoedig herstel, Cicco!”

Ciccone kampte de laatste dagen dus met fysieke malheur, maar ook voor zijn val reed hij behoorlijk anoniem in de rondte. De 29-jarige klimmer stond na negen etappes slechts 86ste in het algemeen klassement, op ruim een uur van leider Ben O’Connor.

Het was een zeer opvallend tafereel in de slotfase van de achtste etappe van de Vuelta a España. Giulio Ciccone en Txomin Juaristi kwamen met nog goed vijftien kilometer te gaan ten val in het peloton. Niet door een moment van onoplettendheid of bruuske beweging in de groep, maar door… drie overstekende herten.

Van het incident zijn geen beelden, maar Wilfried Peeters – de ploegleider van Soudal Quick-Step – deed na afloop zijn verhaal. “Ineens zag ik een hert dat vast zat tussen de fietsen op het dak van hun ploegwagen. Het beest spartelde wat om zich te bevrijden, één fiets viel van het dak en zo kon het zichzelf weer bevrijden. En het waren serieuze beesten.”

Uitvallers

Etappe:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.