Vuelta 2024: Renners van UAE Emirates massaal beboet vanwege ‘verkeerde’ kleding
Almeida op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zondag 18 augustus 2024 om 10:33

Vuelta 2024: Renners van UAE Emirates massaal beboet vanwege ‘verkeerde’ kleding

Maar liefst zeven renners van UAE Emirates hebben van de UCI een boete gekregen van 500 Zwitserse Frank. Dit vanwege ‘het dragen van niet-conformerende kleding tijdens de ploegenpresentatie”, zo valt er te lezen in het juryrapport.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De renners van UAE Emirates stonden afgelopen donderdag – in ietwat aangepaste tenues – op het startpodium van Lissabon voor de ploegenprestatie van de 79ste Ronde van Spanje. De wielertenues vielen door gele en roze accenten – de kleuren van de leiderstruien in de Giro d’Italia en Tour de France – extra op, maar dit viel duidelijk niet in de smaak bij de jury van de UCI.

En dus werden zeven van de acht renners van UAE Emirates op de bon geslingerd vanwege ‘het dragen van niet-conformerende kleding tijdens de ploegenpresentatie.’ Opvallend is dat de naam van Jay Vine niet wordt genoemd in het juryrapport. Daar is echter een goede reden voor: de Australiër was donderdag niet aanwezig bij de presentatie van de deelnemende teams.

De renners van UAE Emirates moeten niet alleen 500 Zwitserse Frank ophoesten, maar krijgen ook vijftien punten in mindering in het UCI-klassement. Ook oud-renner Marco Marcato – tegenwoordig ploegleider bij UAE Emirates – ontsnapt niet aan een boete van 500 Zwitserse Frank.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.