Vuelta 2024: Geen breuken voor Rui Costa na val in slotfase vijfde etappe
foto: Cor Vos
donderdag 22 augustus 2024 om 09:05

Vuelta 2024: Geen breuken voor Rui Costa na val in slotfase vijfde etappe

Rui Costa heeft de Vuelta a España moeten verlaten. Op iets minder dan tien kilometer van de aankomst van de vijfde etappe kwam de Portugees ten val, de schade bleek te groot om nog voort te rijden. De schade is echter te overzien: de oud-wereldkampioen heeft geen breuken overgehouden aan zijn val.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Costa zat voorin het peloton, toen hij zijn ploegmaat bij EF Education-EasyPost Owain Doull een bocht naar links zag missen. Doull ging hard neer en nam Costa, die in het wiel van de Brit had postgevat, mee in zijn val.

Doull kon voort, en ook de Portugese kampioen maakte aanstalten om weer te vertrekken. Maar de pijn aan de ribben bleek te erg om nog door te rijden bij de ex-wereldkampioen. Vorig jaar won hij nog een etappe.

Costa en Doull liggen op de grond – foto: Cor Vos


Update 22 augustus, 9.00 uur

Goed nieuws voor Rui Costa. De Portugees – die woensdag na een valpartij moest opgeven in de Vuelta a España – heeft geen breuken of andere ernstige blessures overgehouden aan zijn crash. “Rui werd naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht voor röntgenfoto’s, maar heeft geen breuken opgelopen. Hij zal nu terugkeren naar huis om te herstellen. We wensen Rui het beste”, laat EF Education-EasyPost weten via X.

Doull – die als eerste onderuit ging en Costa meenam in zijn val – zal vandaag ‘gewoon’ aan de start verschijnen van de zesde etappe van de Vuelta a España. De Brit liep bij de val een ‘flinke schaafwond’ op, maar heeft geen verdere verwondingen.

Uitvallers

Etappe:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.