Vuelta 2024: Snelle Nieuw-Zeelander Corbin Strong stapt uit de wedstrijd
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 5 september 2024 om 12:27

Vuelta 2024: Snelle Nieuw-Zeelander Corbin Strong stapt uit de wedstrijd

Corbin Strong zal de 79ste editie van de Vuelta a España niet uitrijden. De snelle Nieuw-Zeelander – gisteren nog vijfde in de rit met aankomst in Santander – verschijnt vandaag niet aan het vertrek van de achttiende rit naar Maeztu.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De reden? Strong zit al met zijn hoofd bij de komende wedstrijden. “Corbin Strong zal vandaag niet starten in de achttiende etappe van de Vuelta a España. Na een goede wedstrijd met veel ereplaatsen, heeft de ploeg besloten om Corbin rust te geven met het oog op de komende, belangrijke wedstrijden”, laat zijn ploeg Israel-Premier Tech weten via X.

Strong wist in vijf van de zeventien etappes bij de eerste zes te eindigen. In de eerste sprintrit naar Ourém en de veertiende etappe met aankomst in Villablino kwam hij zelfs als derde over de streep, maar moest hij zijn meerdere erkennen in Kaden Groves en Wout van Aert.

Door zijn korte klasseringen in de voorbije Vuelta-sprints stond Strong zevende in het puntenklassement, al bedroeg zijn achterstand op leider Kaden Groves al 141 punten.

Uitvallers

Etappe:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.