Vuelta 2024: Thomas De Gendt knipoogt na misser van ploegmaat Lennert Van Eetvelt
foto's: Cor Vos
dinsdag 20 augustus 2024 om 20:17

Vuelta 2024: Thomas De Gendt knipoogt na misser van ploegmaat Lennert Van Eetvelt

Thomas De Gendt heeft met een knipoog gereageerd op de tweede plaats van ploeggenoot Lennert Van Eetvelt in de eerste bergrit van de Vuelta a España. De kopman van Lotto Dstny stak zijn hand al in de lucht om te juichen, maar vlak voor de top van Pico Villuercas kwam Primož Roglič nog langszij. De Belgische ploeg liep zo een ritzege mis.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Eerder deze maand had De Gendt, die bezig is aan de laatste grote ronde uit zijn lange carrière, al een gewaagde uitspraak gedaan. “Tijd om te voorspellen: Lennert gaat een etappe winnen in de Vuelta. Jullie mogen deze tweet ‘liken’ om hem geluk te wensen”, schreef de ervaren rot van Lotto Dstny.

Dinsdag was Van Eetvelt er al heel erg dichtbij met zijn tweede plaats, terwijl hij lange tijd op weg leek naar de overwinning. De Gendt (zelf 119e op bijna 14 minuten) vond het daarom reden om te reageren op zijn eerdere voorspelling. Dat deed hij met een knipoog, en zeker en vast ook met een vaderlijke ondertoon: “Maar dan moet hij wel mijn sprinten tot de streep.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.