Vuelta 2024: Thymen Arensman moet ronde verlaten wegens coronabesmetting
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 28 augustus 2024 om 12:58

Vuelta 2024: Thymen Arensman moet ronde verlaten wegens coronabesmetting

Thymen Arensman zal de Vuelta a España 2024 niet uitrijden. De Nederlander was de afgelopen dagen al op de sukkel en nu blijkt wel waarom: de ronderenner heeft positief getest op COVID-19. Arensman is – na Joshua Tarling en Laurens De Plus – alweer de derde renner van INEOS Grenadiers die er de brui aan geeft.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Arensman moest al vroeg in de ronde zijn klassementsambities vaarwel zeggen na enkele slechte dagen. Na de zevende etappe kampte de renner van INEOS Grenadiers zelfs met een zonnesteek. Arensman voelde zich de afgelopen dagen niet goed, maar besloot niet zomaar op te geven. Hij wist de voorbije ritten nog tot een goed einde te brengen, maar dit ging niet zonder slag of stoot.

De 24-jarige Arensman besloot zich vervolgens te laten testen op corona en die test bleek – helaas – positief. “Na het oplopen van COVID-symptomen en vervolgens een positieve testuitslag, zal Thymen Arensman niet van start gaan in de elfde etappe van de Vuelta a España”, meldt zijn ploeg op X. “We wensen je een spoedig herstel, Thymen!”

De Nederlandse klimmer is de tweede renner van INEOS Grenadiers die de Ronde van Spanje moet verlaten wegens een coronabesmetting. Zijn Belgische ploegmaat Laurens De Plus ging hem al voor. De ploeg kan (voorlopig) nog wel rekenen op klassementskopman Carlos Rodríguez, zijn naamgenoot Óscar Rodríguez, Jhonatan Narváez, Kim Heiduk en Brandon Smith Rivera.

Ook een coronageval bij Lidl-Trek
Er zijn meer renners die niet meer opstappen voor de elfde rit van een naar Padron. Intermarché-Wanty ziet Lorenzo Rota met kniepijn opgeven en ook Patrick Konrad maakt geen deel meer uit van het Vuelta-peloton. De Oostenrijkse klimmer van Lidl-Trek testte, net als Arensman, positief op corona.

Uitvallers

Etappe:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.