Vuelta 2024: Tropische weersomstandigheden verwacht bij start in Portugal
Ter illustratie - foto: Cor Vos
donderdag 15 augustus 2024 om 10:02

Vuelta 2024: Tropische weersomstandigheden verwacht bij start in Portugal

De renners mogen een hete start verwachten van de Vuelta a España. Dan hebben we het natuurlijk over de weersverwachtingen. Weeronline geeft mee dat het kwik in de openingstijdrit in Lissabon zelfs boven de 30 graden Celsius zal stijgen. Zweten geblazen dus!

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Zaterdag start de Ronde van Spanje in de Portugese hoofdstad Lissabon. De deelnemers moeten rekening houden met een zonovergoten en tropisch begin van de Spaanse rittenkoers. Zaterdag blijft het droog en met flink wat ruimte voor de zon loopt de temperatuur uiteindelijk op naar 32 graden. De wind is eerder matig, met een kracht van 3 tot 4 Beaufort, en komt uit het noorden.

De etappes daarna is het weerbeeld vrij standvastig. Dagelijks schijnt de zon volop bij temperaturen die uitkomen rond of boven de tropische 30 graden. Dit zijn bovendien zeer gebruikelijke weersomstandigheden in die omgeving voor de tijd van het jaar.

Vanaf de vierde etappe wordt er in Spanje gefietst. Ook dan is het veelal zonovergoten. Wel loopt de temperatuur dan nog wat verder op. Midden op de dag wordt het dagelijks 35 tot 38 graden. Dan wordt het met andere woorden wel echt flink puffen voor zowel de toeschouwers als de deelnemers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.