Vuelta 2024: Visma | Lease a Bike ziet Sepp Kuss niet als topfavoriet, Wout van Aert snakt naar ritwinst
Foto: Cor Vos
dinsdag 13 augustus 2024 om 10:58

Vuelta 2024: Visma | Lease a Bike ziet Sepp Kuss niet als topfavoriet, Wout van Aert snakt naar ritwinst

Visma | Lease a Bike heeft haar achttal voor de komende Vuelta a España geopenbaard, met daarin weinig verrassingen. De speerpunten zijn titelverdediger Sepp Kuss en rittenkaper Wout van Aert. Cian Uijtdebroeks krijgt dan weer een vrije rol van ploegleider Grischa Niermann in de drieweekse.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Naast Van Aert, Kuss en Uijtdebroeks nemen ook Edoardo Affini, Dylan van Baarle, Steven Kruijswijk, Attila Valter en Robert Gesink deel aan de Vuelta. Ook de Brit Ben Tulett stond oorspronkelijk op de planning, maar zijn plek werd na een val in Burgos ingenomen door Valter.

“Ik heb bovenal heel veel zin in de Vuelta,” trapt Van Aert af. “Tijdens de Tour vond ik tegen het einde pas echt mijn goede benen terug, wat me ook in staat stelde om op de Olympische Spelen een goed resultaat neer te zetten. Ik voel me zeker niet uitgeblust. Het is natuurlijk afwachten hoe mijn lichaam reageert op het rijden van twee grote rondes in een jaar, simpelweg omdat ik het nog nooit eerder heb gedaan. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat ik deze Vuelta goed kan verteren, ook omdat ik andere jaren vaak veel vermoeider uit de Tour kwam.”

Van Aert ziet voor zichzelf een duidelijk doel. “Ik wil het goede gevoel gebruiken om weer eens te winnen. Daar snak ik wel naar. Laten we beginnen met jagen op één etappezege. Hopelijk volgt er dan vanzelf een succesvolle ronde. In de eerste paar dagen liggen er al enkele mooie kansen. Misschien is de rode trui dan een mogelijkheid. Mijn persoonlijke hoofddoel is het kapen van ritten. Daarnaast wil ik uiteraard ook van waarde zijn voor Sepp en Cian.”


Klassementsambities met Sepp Kuss
Sepp Kuss kon afgelopen week dan weer vertrouwen tanken in de Ronde van Burgos, na een minder seizoen én het missen van de Tour de France door ziekte. “Ik weet dat de Vuelta een heel ander verhaal gaat zijn, met een ander parcours en andere concurrentie. In een drieweekse ronde kan veel gebeuren, maar ik ben blij dat ik me zowel fysiek als mentaal in orde voel. Ik heb na de coronabesmetting een paar dagen rustig aan gedaan, maar vervolgens prima kunnen trainen.”

Ondanks een goede generale repetitie vindt Kuss het lastig om exacte verwachtingen op de aankomende Vuelta te plakken. “Ik sta nu met een heel andere voorbereiding aan de start ten opzichte van andere jaren. Ik wil er vooral ook van genieten de komende weken. Ik zie mezelf zeker niet als de topfavoriet voor de eindzege. Ik ben wél klaar om als leider van het team richting de Vuelta te vertrekken, maar ik voel zeker geen druk. Hopelijk kan ik in de ronde blijven groeien en heb ik het goede gevoel snel te pakken.”

Ook ploegleider Niermann blijft voorzichtig. “Sepp is de uittredende kampioen, maar niet de topfavoriet om deze Vuelta te winnen. Cian reed een sterk eerste deel van de Giro, maar moest helaas ziek opgeven. Hij had normaal tot het einde kunnen meedoen voor misschien wel de top vijf. Hij kon de knop snel omzetten en zich op deze Vuelta richten. Cian is enorm gemotiveerd, maar nog altijd heel jong. Er ligt daarom ook niet teveel druk bij hem: hij zal een vrije rol krijgen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.