Vuelta 2024: Wout van Aert aast op rode trui bij debuut: “Tijdrit Parijs heeft boost gegeven”
foto: Cor Vos
donderdag 15 augustus 2024 om 17:59

Vuelta 2024: Wout van Aert aast op rode trui bij debuut: “Tijdrit Parijs heeft boost gegeven”

Zijn laatste overwinning dateert inmiddels al weer van 25 februari, maar daar moet tijdens de aankomende Vuelta a España verandering in komen. Het liefst zo snel mogelijk, want Wout van Aert ziet genoeg kansen in de openingsweek en hoopt naast ritsucces ook de rode leiderstrui te dragen. Dat vertelde de alleskunner tijdens de online persconferentie in aanloop naar de derde grote ronde van het jaar.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De bronzen medaillist op de tijdrit van de recentste Olympische Spelen in Parijs krijgt met de openingstijdrit van 12 kilometer in Lissabon direct een eerste kans op ritsucces. “Het parcours van de tijdrit oogt eenvoudiger dan het op papier lijkt”, zegt hij. Het is daarom dat Van Aert de favorietenstatus in de schoenen van Joshua Tarling schuift.

Van Aert werd met twee dichte wielen – dat overweegt hij ook voor de openingstijdrit – knap derde in de tijdrit op de Olympische Spelen. – foto: Cor Vos

Als de Belg van Visma | Lease a Bike gelijk weet toe te slaan op de zaterdag, zou dat ervoor zorgen dat hij op dag twee in het rood mag starten. Mocht dat niet lukken, dan hoopt Van Aert in ieder geval zo kort mogelijk te eindigen. “Ik wil zo dicht mogelijk eindigen. Dat geeft me misschien ook een kans om later voor de rode trui te gaan”, vertelt hij.

Want ook na de openingstijdrit bieden de relatief vlakke ritten 2,3 en 5 – bij gebrek aan een breed sprintersveld – kansen op succes. Dat er weinig pure sprinters aanwezig zijn beaamt ook Van Aert zelf. Al betekent dat wel dat de Belg concurrentie krijgt van rappe klassementsrenners die zich zullen mengen in de strijd om de dagzeges.

Naast dat Van Aert met de rode trui in zijn achterhoofd zit, maakt de veelzijdige renner ook kans op de puntentrui. “Al is dat iets waar je pas op jaagt als je succesvol bent geweest”, meldt hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.