‘Vuelta a España begint volgend jaar in Italiaanse regio Piëmont’
foto: Cor Vos
dinsdag 10 september 2024 om 17:25

‘Vuelta a España begint volgend jaar in Italiaanse regio Piëmont’

De voorbije maanden waren er al gesprekken gaande tussen organisator ASO en Piëmont over een Vuelta-start in de Italiaanse regio en volgens La Stampa en Spaziociclismo is de kogel nu bijna door de kerk. De tachtigste editie van de Ronde van Spanje zal volgend jaar starten in Turijn of Venaria Reale.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De 79ste Vuelta a España ging ruim drie weken geleden van start in Portugal en in 2026 zal de Gran Salida plaatsvinden in Monaco, maar ook in 2025 zal de laatste grote ronde van het seizoen zich opmaken voor een buitenlandse start. Het is pas de zesde keer dat de Vuelta buiten Spanje begint – na eerdere Gran Salida’s in Lissabon (1997), Assen (2009), Nîmes (2017), Utrecht (2022) en Lissabon (2014) – en dus de eerste keer in Italië.

Vuelta-baas Javier Guillén liet eerder al weten dat de Vuelta de komende jaren over de grenzen zal blijven gaan. “We willen dat La Vuelta blijft groeien, internationaal blijft uitbreiden en nieuwe gebieden opzoekt”, zei hij in juni in gesprek met de Spaanse sportkrant AS.

Afrondende fase
“Ik kan bevestigen dat het klopt dat Piëmont interesse heeft in het organiseren van de Gran Salida in 2025. We werken eraan. We willen het heel graag, want Italië is een wielerland en is dit jaar ook gastheer van de Tour de France. We zouden het geweldig vinden als de Vuelta in dit gebied komt.” De onderhandelingen tussen ASO en de regio Piëmont bevinden zich volgens Italiaanse media nu in een afrondende fase.

Guillén zei er in juni nog het volgende over. “We voeren gesprekken en werken hard. Als het goed komt, zou dit ons veel voldoening geven. Een officiële bevestiging moet er nog komen van beide partijen, maar ik ben heel blij om te zeggen dat La Vuelta en Piëmont dichter bij elkaar komen. (…) We moeten de details nog invullen. Het is nog niet afgerond, maar we zitten op het juiste spoor en gaan vooruit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.