Vuelta a España vanaf 2026 nog deels op Sporza
foto: Cor Vos
vrijdag 25 oktober 2024 om 12:19

Vuelta a España vanaf 2026 nog deels op Sporza

Warner Bros. Discovery heeft vanaf 2026 in Nederland de exclusieve rechten in handen gekregen voor de Vuelta a España. Dat betekent dat de Spaanse grote ronde vanaf dan niet meer op de NOS te zien zal zijn. In België zal Sporza vanaf 2026 nog maar acht van de 21 etappes rechtstreeks uitzenden.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De afgelopen jaren was de Vuelta a España in Nederland en België ‘gewoon’ te zien bij de NOS en Sporza. Voor 2025 komt daar nog geen verandering in: zowel de NOS als Sporza mogen de Vuelta dan nog gewoon uitzenden op televisie, online, radio en sociale media.

Enkele jaren geleden verwierf moederbedrijf Discovery (met tv-zender Eurosport en streamingplatform HBO Max) al exclusieve rechten om de Giro d’Italia uit te zenden. De uitzendrechten van andere grote ASO-koersen zoals de Tour de France en het Criterium du Dauphiné blijven wel in handen van de nationale omroepen, zoals vrijdag al werd gemeld.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.